Hier is het overal nog schoon genoeg om te zwemmen.

Niets zo lekker op een warme dag als vandaag als een frisse duik nemen. Nu beginnen de warme dagen wel gevolgen te krijgen voor de kwaliteit van het zwemwater, vandaag dat het verstandig is om eerst even te checken hoe het met de plas of het meer bij jou in de buurt gesteld is qua e-coli, blauwalg en bacteriën.  

De collega's van Nu.nl houden dagelijks bij wat de kwaliteit is van negenhonderd gecontroleerde zwemlocaties waar zwemmen op dat moment wordt aan- of afgeraden. Blijf altijd zelf opletten voordat je te water gaat en volg de adviezen ter plaatse op. Je vindt het kaartje hier en kunt op locatie zoeken.

Article continues after the ad

Inspecteurs controleren tussen 1 mei en 1 oktober op ruim negenhonderd zwemlocaties regelmatig de kwaliteit van het Nederlandse natuurwater. Een waarschuwing of negatief zwemadvies wordt automatisch aan de kaart toegevoegd. Zo ben je altijd op de hoogte van de zwemwaterkwaliteit van deze zwemlocaties.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in