En ook mensen met tinnitus kunnen er baat bij hebben.

Het niet aflatende enthousiasme voor de hogedrukspuit van de buurvrouw. De klankschalen van de yogi verderop. Het eeuwige geklus van de buurman. Wonen aan een weg met druk verkeer. De hel van de kantoortuin. De plantsoenendienst die eindeloos randjes maait ('heng-henghengheng-héng!') – een mens kan zich behoorlijk ergeren aan wat eufemistisch 'omgevingsgeluid' wordt genoemd.

FlareAudio meent daar iets op gevonden te hebben: de Calmer. Het betreft twee mini-apparaatjes voor in je oren die werken met niet-elektrische technologie om vervorming in de midden- en hoge frequenties te verminderen zonder dat dit een nadelig effect heeft op je gehoor. Vergelijk het met een soort audiofilter: het geluid gaat er niet van weg, maar wordt draaglijker. Het gevolg is minder stress, minder prikkels, meer rust en meer concentratievermogen.

Article continues after the ad

Onverwachte bonus – nog niet wetenschappelijk onderzocht, dus slag om de arm – is dat ook mensen met bepaalde vormen van tinnitus baat blijken te hebben bij de Calmer, al is nog niet duidelijk hoe dat precies werkt. Bij sommige mensen met de aandoening doet het niets, anderen ervaren aanzienlijke vermindering van de overlast: van piep naar zachte suis, bijvoorbeeld. Om er een inschatting van te maken, lees je in dit geval het beste even wat TrustPilot reviews door of kijkt even op YouTube naar reviews van gebruikers. 

Foto's (c) iStock, FlareAudio, Calmer kost € 23

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in