Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Vegetarische varianten van vleeswaren zijn gezonder

De vegetarische varianten van kipfilet, ham, salami, filet americain, smeerworst en gegrild gehakt hebben bijna altijd een gezondere samenstelling dan dezelfde producten gemaakt van vlees. Dit zegt de Consumentenbond op basis van onderzoek naar 33 verschillende merken van de eerder genoemde vorme...

Vegetarische varianten van vleeswaren zijn gezonder

De vegetarische varianten van kipfilet, ham, salami, filet americain, smeerworst en gegrild gehakt hebben bijna altijd een gezondere samenstelling dan dezelfde producten gemaakt van vlees.

Dit zegt de Consumentenbond op basis van onderzoek naar 33 verschillende merken van de eerder genoemde vormen van vleesvrij beleg. Vegetarisch broodbeleg bevat bijvoorbeeld minder verzadigd vet.

Wel zit er in de producten zonder vlees te veel zout, maar dat is nog steeds een fractie minder dan in broodbeleg gemaakt van vlees. Goede reden om eens wat te proberen of heb je al een favoriet?

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in