'Ik heb vandaag aan bitterballen geroken. Intense ervaring.'

Nouveau’s Claudia, Anita en Inge testen het Sportvasten-plan. Claudia en Anita zijn een paar dagen geleden al begonnen, Inge is iets later ingehaakt.

Article continues after the ad

Sportvasten wil zeggen dat ze tien dagen lang 20 tot 30 minuten sporten terwijl ze ondertussen hun voedingspatroon langzaam veranderen in vasten (van de 10 dagen vast je er echt 4), zodat ze van suiker- naar vetverbranding gaan. Elke dag doen ze bloedeerlijk verslag van hun bevindingen.

Lees ook:

Dag 5: Vastendag 2

Claudia: "Sap. In totaal over de dag: 300 ml. Appelsap, waarvan ik de avond-hoeveelheid opwarm met kaneel als appelSOEP. Sportvasters die heel hard gaan, mogen soms de derde sapdag overslaan (die eigenlijk de vierde is – zie dag 3), als ze vandaag al paars plassen. Ik hoop zo dat dat ook voor ons geldt…

Intussen in de app:

Claudia: "2 kilo er af. Rond 11.30 mijn strookje coronaproof ingeleverd. Het zou zo maar kunnen Anita, dat we vandaag goed nieuws krijgen."

Inge: "Pfoeh, zwaar vandaag, houd me vast aan jullie en jullie resultaat."

Anita: "Ik merk dat ik steeds meer in mijzelf keer, hadden jullie dat ook?”

Claudia: "Ben toch even met mijn gezin meegegaan naar het strand. Zinnen verzetten. Werd helemaal gek: heb zelfs de door gezin bestelde bitterballen geaaid en eraan geroken. Overigens veel intenser dan als je ze achteloos naar binnen schuift."

Anita: "Net Marianne gesproken, ik mag  ook morgen beginnen met opbouwen, net als jij Claudia. Jeeeeeeeuuuh: niet nog een sapdag!"

Morgen: Gesnipperde appel in verband met verzwakte bijtkracht en een morrende man. 

Dit artikel heeft eerder in Nouveau's Happy50 gestaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in