Hoofdredacteur Claudia geeft gouden tip om te smokkelen. 

Nouveau’s Claudia, Anita en Inge testen het Sportvasten-plan. Claudia en Anita zijn een paar dagen geleden al begonnen, Inge start nu met de methode.

Article continues after the ad

Die bestaat uit tien dagen lang sporten én anders gaan eten om fitter en energieker te worden. Elke dag doen ze bloedeerlijk verslag van hun bevindingen.

Lees ook:

Dag 4: Eerste Officiële Vastendag

Claudia: "Alleen maar sap, sap, sap. Had ik het al gehad over de urinetest? Plassen over een strookje, en van lila naar lichtpaars gaan. Ik ben vandaag vakje 2, al bijna op vakje 3. Hoop vurig dat ik morgen vakje 5 heb, dan hoef ik namelijk niet nog een derde sapdag te doorstaan, maar mag ik voorzichtig eerder starten met vast voedsel.

Sporten wordt ’s ochtends steeds lastiger – vanwege gebrek aan energie.

INTUSSEN IN DE APP:

Claudia: “Inge, hoe gaat je eerste dag sportvasten?

Inge: ”Gaat goed. Rondje gewandeld, meteen boodschappen meegenomen, zo mijn stick laten checken.”

Claudia:” Vakje 2, bijna 3. Blij! Heb wel een beetje gesmokkeld – zoals de wielrenners uit de jaren 70 met doping met een peertje onder de oksel – niet over strip geplast, maar mijn 'water' opgevangen in ‘n kopje en daar strip minstens minuut ingehangen om effect te vergroten.”

Anita: ”Ik zit in het verste hoekje van het huis zodat ik mijn gezin niet hoef te zien eten. Ik zit trouwens ook in vakje 2. Wat is dit leuk. Bingo-plassen.”

Morgen: Mindful aan bitterballen ruiken én 2 kilo lichter!

Dit artikel heeft eerder in Nouveau's Happy50 gestaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in