Drie redacteuren in tien dagen slanker en fitter – doe je mee?

Nouveau’s Claudia, Anita en Inge offeren zichzelf op. Zij willen voor de lieve lezeres en de goegemeente wel het Sportvasten-plan testen. Dat betekent tien dagen lang sporten én anders gaan eten om fitter en energieker te worden. Elke dag doen ze verslag van hun bevindingen. Doe je mee? Of in ieder geval, lees je mee?

DAG 1: over wijnbuiken en hardlopen

Article continues after the ad

Sportvasten is een lifestyle-methode ontwikkeld door Drs. Remco Verkaik en onderzocht door Universiteit Leuven. Tien dagen lang 20 tot 30 minuten sporten terwijl ondertussen je voedingspatroon langzaam veranderd in vasten (van de 10 dagen vast je er echt 4), zodat je van suiker- naar vetverbranding gaat.

Pittig, maar niet onmogelijk.

Claudia: “Inge en ik hebben het al een keer eerder gedaan (ik zelfs twee keer), Anita doet voor het eerst mee. Als vijftigers willen we vooral het vet rond onze buik kwijt. Ik ben zelf de vleesgeworden vijftiger met wijnbuik. Dat ik niet in Sekt spuug, balt zich samen op de ene uitpuilende plek boven mijn onderbroek.

Anita (58) en ik (53) starten alvast in het weekend – dan mogen we namelijk nog een klein beetje eten. Inge (59) vindt het juist lekker om haar sapdagen zo te plannen dat ze juist letterlijk in het weekend op een houtje moet bijten.

'Ik betrap mezelf erop dat ik mijn buik inhoud als ze me opmeet' 

Tijdens het sportvasten word je begeleid door een coach. In ons geval is dat Marianne Dignum. Ik sport al jaren bij haar, toch betrap ik mezelf er op dat ik mijn buik inhoud als ze mij opmeet. Stom hè? Na ja, het blijkt wel waarom: 81 centimeter – in de gevarenzone. Met mijn vetpercentage kleur ik met 34.4 % overigens voor mijn leeftijd (53 jaar, 1.72 meter) net binnen de lijntjes.

Op de eerste dag begin je met afbouwen, alle dierlijke eiwitten en vetten worden weggelaten. Wat in de praktijk neer komt op een strak regime. Twee stuks fruit voor het ontbijt, een beetje sla voor de lunch. Daar mogen overigens wel 10 olijven bij. Ik neem meteen de grootste. En hierna, het is raar maar waar: 50 gram pistachenoten – met schil, die telt mee in het gewicht. Bummer. Elke dag starten we met hardlopen, zo'n 20 à 30 minuten.

In de app:

Anita: Nog maar een paar uur bezig en nu al ruzie met de echtgenoot die er niets meer over wil horen, en er geen last van wil hebben. Vind het ongezond en debiel.

Claudia: Ik word hier ook uitgelachen. Voel me na 4 uur sportvasten al slapjes, dus dat wordt nog wat. Wiep biedt me een haring aan – ga ik gewoon nemen, hopelijk kom ik dan de slapte te boven.

Inge: Ik leef met jullie mee. Nog niet eens begonnen en krijg nu al commentaar van Ron.

Claudia: Mijn dochter zegt over het roze aardbeiendrankje: is dat kots?

O o o, gaat Team Nouveau dit wel tien dagen volhouden? Lees morgen verder.

Dit artikel heeft eerder in Nouveau's Happy50 gestaan.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in