Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Podcast: 'Verouderen als een Rolls-Royce, graag'

Art Rooijakkers in gesprek met verouderingspecialist Andrea Maier. Het gaat niet om zo oud mogelijk te worden, maar zo goed mogelijk oud worden, dat is de boodschap van Andrea Maier (42), verouderingsonderzoeker en hoogleraar Gerontologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoogleraar Inter...

Podcast: 'Verouderen als een Rolls-Royce, graag'

Art Rooijakkers in gesprek met verouderingspecialist Andrea Maier.

Het gaat niet om zo oud mogelijk te worden, maar zo goed mogelijk oud worden, dat is de boodschap van Andrea Maier (42), verouderingsonderzoeker en hoogleraar Gerontologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en hoogleraar Interne geneeskunde - Geriatrie aan de University of Melbourne in Melbourne.

Volgens Maier is het zaak om in te zetten op 'verouderen als een Rolls-Royce, zonder al te veel slijtage en narigheid, om uiteindelijk na een jaar of honderd plotseling in elkaar te zakken." Met andere woorden: zo gezond mogelijk leven om voortijdige aftakeling en vervelende ziektes tegen te gaan.

Maier kan er smakelijk over verhalen en doet dat ook in deze gefilmde podcast - echt een aanrader -  met Art Rooijakkers. Die op zijn eigen manier bezig is met hoe het leven er de komende jaren uit gaat zien. "Op 13 augustus 2017 werd ik vader," zegt Rooijakkers, papa van Puk en Keesje (3). "De wereld was niet veranderd, maar mijn wereld wel. Die stond op zijn kop. En dus ging ik me afvragen in wat voor wereld mijn dochters terecht zouden komen. Met een beetje geluk gaan die twee deze eenentwintigste eeuw volmaken, dus is mijn horizon opgeschoven. Ik begon me af te vragen hoe hun leven eruit zou gaan zien. Ik wilde toekomstreiziger worden, grip krijgen op deze eeuw."