Dat RTL 4-gezicht en royaltydeskundige Marc van der Linden heel erg zijn best aan het doen is om fit en gezond te worden, wisten we al. Maar het aantal kilo’s dat hij sinds de start van zijn afval-challenge anderhalf jaar geleden al kwijtgeraakt is, is werkelijk ongelooflijk. De tussenstand: - 98 (!) kilo. 

Lees ook: Ruim 19 kilo lichter: Oprah Winfrey vertelt het geheim achter haar dieet

W-A-U-W
Dat maakte Marc vandaag bekend in een tweet aan columniste Ebru Umar, die in de sportschool 'met open mond' reageerde op zijn afslankresultaat. De vorige keer dat we te horen kregen hoeveel kilo Marc al kwijt was, was afgelopen november. Toen was hij inmiddels al 81 kilo lichter.

Tot het gaatje
Marc is voorlopig nog niet klaar met afvallen en wil nog minimaal vijftien kilo kwijt, blijkt uit zijn antwoord op de vraag van Ebru of hij wel knap blijft. “Nee, ik word met de dag ouder. En nog minimaal vijftien kilo te gaan. Maar: we zullen doorgaan.” Zijn volgers op Twitter reageren met veel respect en complimenten op zijn prestatie.

Article continues after the ad

Dagelijks plonsen
Marc van der Linden heeft altijd gezwegen over zijn succesvolle afvalmethode. "Als je gewicht wilt verliezen, moet je zelf de weg vinden", zei hij daar vorig jaar over. Wel wilde hij destijds kwijt dat hij bokst in de sportschool en 's ochtends vroeg in het zwembad te vinden is.