Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Nieuwe therapie tegen tinnitus

Het gaat niet over, maar het wordt minder. Veel mensen hebben last van tinnitus, een gekmakende piep, brom of oorsuis die alleen zij horen en nooit meer verdwijnt. Toch is er hoop op een beetje verlichting: de universiteit van Antwerpen test momenteel namelijk een nieuwe therapie uit met elektrod...

Nieuwe therapie tegen tinnitus

Het gaat niet over, maar het wordt minder.

Veel mensen hebben last van tinnitus, een gekmakende piep, brom of oorsuis die alleen zij horen en nooit meer verdwijnt. Toch is er hoop op een beetje verlichting: de universiteit van Antwerpen test momenteel namelijk een nieuwe therapie uit met elektroden.

Bij tinnitus is de hersenactiviteit in bepaalde delen van de hersenen verhoogd. Door gedurende een halfuur lage stroom toe te dienen aan die delen, vermindert de activiteit daar en gaat een normaler patroon vertonen.

Met succes voor de patiënt, zo zou bij een op de drie patiënten de klachten al verminderd zijn. Toch blijven experts het erover eens dat voorkomen beter is dan genezen: draag oordoppen bij blootstelling aan luide muziek, gebruik oortjes beperkt en zet een koptelefoon niet op vol volume.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in