Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Natuurlijke luchtverfrissers om mooier mee te wonen

Deze planten doen allemaal iets voor je terug!  Het is vandaag Internationale Dag van de Kamerplant, of Woonplant zoals het tegenwoordig heet. Groot, klein, gekleurd, bloeiend, groen – het is een enorme trend in home decor. Niet alleen omdat elk huis qua sfeer onmiddellijk opknapt van een paar fi...

Natuurlijke luchtverfrissers om mooier mee te wonen

Deze planten doen allemaal iets voor je terug! 

Het is vandaag Internationale Dag van de Kamerplant, of Woonplant zoals het tegenwoordig heet. Groot, klein, gekleurd, bloeiend, groen – het is een enorme trend in home decor.

Niet alleen omdat elk huis qua sfeer onmiddellijk opknapt van een paar fijne planten, maar ook omdat veel planten de luchtkwaliteit in huis verbeteren.  

Vooral Spathiphyllum (lepelplant), varen en klimop staan dankzij onderzoek van NASA op de lijst van meest luchtzuiverende woonplanten die er zijn, maar eigenlijk geldt dat voor bijna alle planten met grote groene bladeren.

Fijnstofvangers 

Made by Nature

Voor een natuurlijk huisparfum kom je bij bloeiende woonplanten, zoals Stephanotis. Die heeft stervormige bloemetjes die een diepe, zoete geluksgeur verspreiden. Het is een klassieke 'floral' met een warm bloemenaroma die prachtig kan klimmen en slingeren.

Nog zo'n geurfeestje is Gardenia, een chique bloeiende plant met glanzende donkergroene blaadjes en prachtig wolkende bloemen. De geur is een tikje oriëntaals, zoetig en troostend. En de knoppen zijn schitterend: net schelpen die open gaan in zachte, fluweelachtige rozetten, alsof een danseres met haar mooiste rok aan een pirouette maakt. Een woonplant met een enorm 'Downton Abbey' gehalte, voor als je houdt van romantisch en geraffineerd. Hier ook op de foto te zien: Stephanotis en Jasmijn.

Cambria is op drie manieren een bijzondere orchidee: ze is echt rood (óf knalgeel, óf roze, óf gepatroneerd), het is een lekker vol groen exemplaar én ze is een van de weinige orchi's die geurt. Haar parfummetje zit in de spicy hoek: kaneel, peper, nootmuskaat, gember, van die dingen. Dit is een fijne luchtverfrisser voor liefhebbers van design, die tegenover al die rust iets vrolijks willen zetten, om alles in balans te houden.

Foto's © Mooi Wat Planten Doen

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in