Het Nova Check motief is uitgevoerd in twee kleuren.

Nu mondkapjes op steeds meer plekken verplicht worden, kun je er net zo goed een beetje fashionable mee rondlopen. Net op tijd voor het naseizoen komt Burberry, toch al een heerlijk herfstig merk, met eigen mondkapjes. Er is keuze tussen twee kleuren in de bekende Nova ruit: beige en blauw (met zwart en rood).

Article continues after the ad

De maskers zijn gemaakt van herwonnen katoen, beschikken over Particle Filtration Efficiency (PFE) en zijn verrijkt met anti-microbacteriële eigenschappen. Niet bekend is wat daarvan overblijft na een wasbeurt, maar vooruit. De prijs van 100 euro is fors, maar een deel daarvan gaat naar een goed doel: het Burberry Foundation COVID-19 Community Fund levert beschermingsmaterialen aan ziekenhuizen en doneert geld voor onderzoek naar het virus.

Het mondkapje kun je bewaren in een etui van dezelfde stof, wat beslist af te raden is. Het is namelijk de minst hygiënische optie ooit. Een schoon mondkapje bewaar je het best in een schoon plastic zakje. Na gebruik stop je het weer in dat zakje, dat je dichtknoopt tot je het kapje kunt wassen. Het zakje stop je bij het plastic afval om te recyclen. Stop je een gebruikt masker terug in het stoffen etui, dan moet je ook dat goed wassen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in