Support voor vrouwen met borstkanker én hun naasten.

Al vele jaren is de Pink Ribbon Armband - ieder jaar in een nieuw ontwerp - het zichtbare en krachtige symbool voor vrouwen die hun naasten steunen in lief en leed. Met het dragen van de armband laat je zien dat je om ze geeft. En je ondersteunt er financieel heel belangrijk onderzoek naar borstkanker mee.

Article continues after the ad

Het jaar 2020 staat in het teken van 'samen moeten we het doen'. Dat geldt zeker ook voor borstkanker. Als we er samen onze schouders onder zetten, kunnen we al die vrouwen en hun naasten steunen. Want: 1 op de 7 Nederlandse vrouwen krijgt borstkanker.

Het ontwerp van de Pink Ribbon Armband 2020 is een liefdevolle bloem verwerkt, afgeleid van de Allamandabloem. De sluiting is verschuifbaar, waardoor de armband heel gemakkelijk in de juiste maat kan worden versteld.

"De bloem wordt verbonden door twee roze ribbons, dit staat symbool voor naastenliefde en samenwerking," zegt ontwerpster Pascal van de Bunte van PScallme sieraden. "Kanker heb je niet alleen. Kanker heb je samen met je naasten. En samen staan we sterker! Ik draag de Pink Ribbon Armband 2020 met trots. Ik hoop dat heel veel mensen dat ook gaan doen."

Pink Ribbon ambassadeur Quinty Trustfull heeft de armband al. Wil je ook dit liefdevolle statement maken? Je koopt 'm voor € 9,99 (waarvan € 4,26 wordt gedoneerd aan belangrijk borstkankeronderzoek) bij o.a. AKO, Bruna, C&A, DA Drogisten, Hunkemöller, Jumbo en The Readshop, maar kunt hem ook bestellen op Pink Ribbon en PScallme.

Pink Ribbon financiert wetenschappelijke onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel: een beter en langer leven voor de (ex)borstkankerpatiënt. Pink Ribbon is een onderdeel van KWF Kankerbestrijding.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in