Tien tips voor huid, haar, huis en huisdieren!

Dat het al een tijdje erg droog weer is, merk je vermoedelijk aan je huid (schraal), je haar (staat al snel alle kanten op) en aan de statische schokken die je oploopt als je bijvoorbeeld de deurklink aanraakt, iemand een hand geeft of het portier opent. Het is niet gevaarlijk, wel hinderlijk.

Statische lading is er het hele jaar door en ontstaat door bijvoorbeeld wrijving van je kleding, als je heen en weer schuift op je stoel of als je een trui uittrekt. Normaal gesproken 'ontlaadt' je die meteen de aarde in, maar als het koud en droog is, zoals nu, lukt dat niet altijd en kan het knetteren. Zelfs als je de poes of hond aait (zijn ze niet blij mee).

Article continues after the ad

Mag het wat minder?

Heb je er veel last van, ontlaadt jezelf dan door met je nagel een metalen voorwerp aan te raken, zo voel je amper iets.

Hoe droger je huid, hoe meer last je van statische schokken zult hebben. Smeren met bodylotion dus, als je dat al niet deed.

Draag geen schoenen met rubberen of kunststof zolen, leren zolen helpen het best.

Linnen of katoenen kleding zijn lastig statisch te laden, kunststof (nylon, acryl, fleece, polyester) daarentegen, kan knetteren en tegen je lijf gaan plakken. Dat geldt ook voor wol en zijde.

Zorg voor een hogere luchtvochtigheid in huis of op kantoor. Een waterverdamper kan al helpen. Maar ook: de was op een rekje drogen, pannen laten uitdampen en veel groene planten met grote bladeren neerzetten.

Die kun je óók gebruiken om te ontladen!

Gebruik wasverzachter voor je kleren of was een stevig ineengefrommelde prop aluminiumfolie mee.

Was je haar minder vaak, een beetje vet is nu je vriend. Tussen je handen een beetje wax wrijven en dat door je haar kneden helpt ook.

Hoe minder je oortjes tegen een muts aanwrijven, hoe minder last van schokjes je zult hebben.

Voor je de poes of hond aait, even ontladen door iets anders aan te raken – vinden ze fijn! 

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in