Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Kijktip: feiten en fabels over gezond afvallen

Edsilia Rombley en Kees Tol leiden je door de dieetjungle! Welke pastasoort is beter als je gezond wilt afvallen? Waarom is het goed om koud af te douchen? Werken maaltijdshakes en andere zogenaamde wondermiddelen? Het komt allemaal aan bod in Over Gewicht, het nieuwe programma van Kees Tol en Ed...

Kijktip: feiten en fabels over gezond afvallen

Edsilia Rombley en Kees Tol leiden je door de dieetjungle!

Welke pastasoort is beter als je gezond wilt afvallen? Waarom is het goed om koud af te douchen? Werken maaltijdshakes en andere zogenaamde wondermiddelen?

Het komt allemaal aan bod in Over Gewicht, het nieuwe programma van Kees Tol en Edsilia Rombley. Beiden zijn dol op eten, maar hechten ook veel belang aan een fit en gezond lichaam. In het onderzoeken ze wekelijks de feiten en fabels over alles wat met gezond afvallen te maken heeft. Elke aflevering ontmoeten Edsilia en Kees ook de blijkbaar onvermijdelijke BN’ers die inspiratie en tips geven. 

Koolhydraten, goed of slecht?

In de eerste aflevering zoekt het duo uit wat er met je lichaam gebeurt als je koolhydraten mijdt. Edsilia bezoekt hiervoor de Vlaamse auteur en ‘ketogoeroe’ Julie van den Kerchove. Zij bereiden samen een keto lunch: avocado en zalm op courgettetoast. Julie eet namelijk nooit brood, pasta of rijst, voelt zich er goed bij en is ervan overtuigd dat het gezond is en je ervan afvalt. Het Voedingscentrum denkt daar anders over, zo ontdekt Kees. Wetenschapper Theo Niewold leert Kees het verschil tussen snelle en trage koolhydraten en wat de gevolgen zijn van een keto dieet op langere termijn.