Merel Westrik bespreekt alcoholgebruik onder vrouwen.

Dry January loopt op haar eind. Misschien ben je herboren, misschien heb je helemaal niet meegedaan, misschien sneuvelden de voornemens op 2 januari op een koel glas Chablis. Hoe dan ook, meer dan ooit is duidelijk dat alcohol bepaald geen health booster is.  En toch is het lastig om niet te drinken, constateert Merel Westrik in de special Slokje teveel.

Hoe slecht is alcohol nu eigenlijk?

Op deze 'avond over alcoholgebruik' doen twintig bekende Nederlandse vrouwen een boekje open over hun drankgebruik. Hoeveel drinken we, waarom drinken we, hoe slecht is alcohol nou eigenlijk? Merel duikt erin, praat met ervaringsdeskundigen en experts en heeft voor het eerst in de Nederlandse televisiegeschiedenis een  bijeenkomst met voormalige alcoholverslaafden bijgewoond. Daar ontmoette ze vrouwen die hun vaak aangrijpende verhalen over alcohol voor de camera durfden te delen.

Onaardig voor je lichaam

Veel mensen associëren alcohol met iets gezelligs. Ook Westrik doet dat. Ze beseft dat alcohol erg slecht is voor het lichaam en toch ziet ze drank als troost: "Terwijl je iets onaardigs doet voor je lichaam." Onder andere Anita Witzier, Susan Smit, Roos Schlikker en Isa Hoes hielden een maand lang een alcoholdagboek bij en delen hun ervaringen.

Article continues after the ad

Slokje teveel is vanavond (27 januari 2022) te zien op Net 5 om 20:30 en terug te zien op Kijk.nl

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in