Aan jezelf werken én een ander helpen? Dat kan.

Welkom in 2022: nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het Rode Kruis stimuleert Nederlanders om hun eigen goede voornemens te realiseren en daarmee tegelijkertijd een ander te helpen.

De hulporganisatie lanceert de actie Kickstart 2022. Mensen met goede voornemens kunnen zich laten sponsoren om zo te zorgen dat zij hun goede voornemen beter volhouden. Met het sponsorgeld verleent het Rode Kruis noodhulp in binnen- en buitenland.

Article continues after the ad

Volhouden

"Uit onderzoek blijkt dat de kans dat je jouw goede voornemens volhoudt, groter is wanneer je een steuntje in de rug krijgt en anderen erbij betrekt", zegt Esmee Pluijmers, psycholoog bij het Rode Kruis.

"Het mes snijdt dus aan twee kanten bij deze actie. De kans dat je het goede voornemen volhoudt is groter. Ook kan het Rode Kruis komend jaar weer andere mensen helpen door jouw actie."

Voornemens

Niet meer roken, een paar kilo afvallen, meer sporten of meer doen voor anderen. Allemaal voorbeelden van goede voornemens die gesponsord kunnen worden.

Mensen kunnen zelf hun goede voornemen bedenken en een actiepagina aanmaken via de website van Kickstart 2022. Deze actiepagina kun je delen met vrienden en familie, die op hun beurt het goede voornemen kunnen sponsoren.

De deelnemers geven updates over hun voortgang via de pagina en op hun eigen gekozen einddatum wordt de balans opgemaakt. Is het gelukt om het goede voornemen vol te houden?

Noodhulp

Met het geld dat wordt opgehaald via de actie, kan het Rode Kruis belangrijke hulp verlenen in binnen- en buitenland.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in