Pastelkleurig drankje voor een goede nachtrust.

Move over, kruidenthee. Het nieuwe drankje du jour is maanmelk, een verrassend fotogenieke (hallo Instagram en Pinterest!) mengeling van warme (plantaardige) melk met fruit, honing, eetbare bloemen en specerijen.

Het is gangbaar binnen de Ayurveda waar het traditioneel wordt gedronken met een vleugje kurkuma (reinigende en ontstekingsremmende eigenschappen), kaneel (antioxidant) en nootmuskaat. Die laatste bevat magnesium en dat ondersteunt weer de productie van serotonine, de neurotransmitter die wordt omgezet in het ‘slaaphormoon’ melatonine.

Article continues after the ad

Naast die traditionele versie wordt er ook volop geëxperimenteerd met moon milk met macha, banaan en andere kruiden en specerijen, zoals kardemon en peper.

En eigenlijk hoort er altijd ashwagandha in te zitten. Deze stressbuster helpt je te ontspannen en sneller in slaap te vallen. Het bereiden is eenvoudig: ingrediënten opkoken, staafmixer erin om de drank te egaliseren en een mooi schuimlaagje te maken en het is klaar voor je avondritueel.

Foto's (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in