Oplossingen voor plaknachten? Check!

Veel mensen komen een warme dag nog best door, maar niet kunnen slapen door de hitte, is al snel slopend. Laten we niet denken in problemen, maar in oplossingen.

Ventilator en airconditioning spreken voor zich. Die laatste een half uurtje laten draaien voor het naar bed gaan is meestal genoeg om tot de ochtend te kunnen slapen. Voor wie geen airco heeft: een fles water uit de diepvries voor een ventilator zetten maakt de lucht die verplaatst wordt ook net even wat koeler.

Koelmatjes ken je misschien al voor huisdieren, maar ze werken ook prima in het sloop van je hoofdkussen. Extra fijn als je het matje voor het slapen gaan een paar uur in de koelkast legt.  En jaarrond heerlijke back-up bij opvliegers. Ze zijn er ook als matrastopper.

Article continues after the ad

Een bedventilator blaast heel zachtjes een briesje tussen je lakens. Verstelbaar, op afstand bedienbaar, ook al jaarrond verrukkelijk bij nachtzweten tijdens de menopauze.

Er zijn oogmaskers met pads die je een uurtje in de vriezer legt en dan op de hoofdband bevestigt. Ook fijn: oogmaskers met gelparels die een heerlijk verkoelend effect hebben.

Natmaken, uitwringen, schudden: met deze wonderhanddoek heb je altijd een simpel koelsysteem bij de hand.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in