Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Hoeveel moet je nu echt drinken als het heet is?

Niet om nu meteen met een nationaal hitteplan te gaan zwaaien, maar toch. De woorden 'tropische temperaturen' worden vaak in dezelfde adem uitgesproken als 'voldoende drinken'. Maar hoeveel is genoeg? Even bijtanken Vooropgesteld: het is inderdaad belangrijk om op warme dagen voldoende vocht binn...

Hoeveel moet je nu echt drinken als het heet is?

Niet om nu meteen met een nationaal hitteplan te gaan zwaaien, maar toch.

De woorden 'tropische temperaturen' worden vaak in dezelfde adem uitgesproken als 'voldoende drinken'. Maar hoeveel is genoeg?

Even bijtanken

Vooropgesteld: het is inderdaad belangrijk om op warme dagen voldoende vocht binnen te krijgen. Je transpireert meer en ook als het zweet niet over je rug biggelt, verdamp je meer vocht dat moet worden aangevuld.

Het is voor iedereen belangrijk, maar met name voor ouderen die niet meer zo'n sterke dorstprikkel hebben en dus minder geneigd zijn uit zichzelf te drinken.

Wat drink je het beste?

Gewoon kraanwater is goedkoop en prima. Elk uur een glaasje en je komt de warme dagen vast goed gehydrateerd door. Thee zonder suiker is ook prima, koffie zonder suiker met mate (daar kun je het extra warm van krijgen door de cafeïne) en sappen bevatten veel suiker die je niet nodig hebt, vandaar de voorkeur voor water.

Voor de afwisseling misschien een kopje bouillon of een kom soep. Ook een bakje yoghurt kun je meetellen als vocht. Ga voor een gezonde volwassene uit van in totaal 2 liter vocht per etmaal bij hoge temperaturen. Alcohol laat je het beste even staan: niet alleen krijg je het er extra warm van, je droogt er ook van uit.

Nog even dit

Je kunt met warm weer het beste drinken als je nog geen dorst hebt. Dus als je toch bij het aanrecht staat gewoon even een glaasje water drinken of als je aan het werk bent zorgen dat je elk uur een paar flinke slokken uit een waterfles neemt. Let op je urine: die hoort lichtgeel te zijn. Kleurt je plas donkerder, dan drink je te weinig.   

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in