Niemand hoeft nog naar de logeerkamer.

Het is de droom van menig stel, waarvan een van de partners de nacht luid zagend doorbrengt: een smart bed dat na de eerste snurken automatisch zorgt voor een helling van zeven graden, wat de kans een stuk kleiner maakt dat je door snurkt. Niet alleen goed voor de nachtrust van de snurker, maar ook voor degene die ernaast ligt.

Article continues after the ad

Het smartbed heet Sleeplink en is van Revor Bedding Kuurme. "Dit slimme spraakgestuurde bed brengt je slaappatroon in kaart”, zegt Jan Maes, oprichter van Revor. “Het verzamelt heel veel gegevens tijdens jouw slaap: je hartslag, je bewegingen, je ademhaling, hoelang je slaapt, of je snurkt en hoe lang je snurkt, et cetera. Op basis van die gegevens krijg je slaaptips. Bovendien gaat het bed ook zelf met de data aan de slag, zoals die hellingfunctie."

De Sleeplink reageert ook op spraakcommando’s. Zo kan je het in verschillende posities zetten, of kan je het bed vragen je te masseren of je te wekken met een ochtendmassage als je bijvoorbeeld altijd heel stijf wakker wordt. Het bed kan ook nog eens samenwerken met  Google Home en Amazon Alexa, voor wie van techie-gadgets houdt.

Foto's (c) Revor 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in