Vasten om je 'moleculaire leeftijd te verlagen'.

Het is een hit onder Amerikaanse celebs en socialites die het zich kunnen veroorloven om 250 dollar stuk te slaan voor vijf dagen op hongerrantsoen: het ProLon Dieet.

Het zou het effect van vasten imiteren en een effectieve aanpak zijn van de coronakilo's. Prolon FMD (Fast Mimicking Diet) is ontwikkeld door dr. Valter Longo als een vijfdaags programma met weinig eiwitten en koolhydraten en veel gezonde vetten. Het zou de 'moleculaire leeftijd' verlagen en regeneratieve en verjongende veranderingen bevorderden, in combinatie met  gewichtsverlies. Het lichaam gaat ermee de vastenstand, zonder daadwerkelijk voeding helemaal op te geven.

Nu is voeding in dit geval een groot woord voor de drie minihapjes per dag: op de eerste dag mag je nog 1150 calo's eten, de vier dagen erna zo rond de 400 calorieën. ProLon levert voor de deelnemers een doos waar alles in pakjes en zakjes in zit. Alle maaltijden zijn op plantaardige basis – denk aan soepen, repen, thee en supplementen.  

Article continues after the ad

In de praktijk heb je geen honger, maar kun je wel snakken naar eten. Voor vijf dagen is het wel te doen als een soort reset, maar het dieet is erg beperkend en niet geschikt om langer te volgen. Zelfs ProLon houdt 'eens per maand, drie maanden achter elkaar' als maximum aan. De methode is ook in Nederland verkrijgbaar, de box kost vanaf € 199. Bevalt het je, dan zou je het Langlevendieet-boek van Longo eens kunnen lezen, voor een aangepaste versie voor de langere termijn. 

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in