Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Helaas, de corona-maatregelen worden verscherpt

Afstand houden blijft nog even cruciaal... Is er te snel versoepeld? Gezien het stijgende aantal coronabesmettingen lijkt het erop. Het demissionair kabinet trapt in ieder geval op de rem om grip te houden op de stijgende curve. Nachtleven weer op slot De horeca moet vanaf vanavond weer om midder...

Helaas, de corona-maatregelen worden verscherpt

Afstand houden blijft nog even cruciaal...

Is er te snel versoepeld? Gezien het stijgende aantal coronabesmettingen lijkt het erop. Het demissionair kabinet trapt in ieder geval op de rem om grip te houden op de stijgende curve.

Nachtleven weer op slot

De horeca moet vanaf vanavond weer om middernacht dicht en er komen strenge regels voor meerdaagse evenementen. Dat zal het kabinet vanavond om 19:00 tijdens een persconferentie bekend maken, melden bronnen aan RTL Nieuws.

Ook wil het kabinet dat er een einde komt aan het testen voor toegang in de horeca, discotheken en bij festivals. Alleen bij zogenoemde 'geplaceerde evenementen', waarbij mensen dus op hun plek zitten, zou testen voor toegang nog mogen. Anderhalvemeter-loze feestjes met toegangstesten worden voorlopig geschrapt

Het kabinet wil voorkomen dat Nederland in Europa donkerrood kleurt 

Op evenementen buiten mogen maximaal 1000 mensen aanwezig zijn, binnen is het maximumaantal 500. De ingreep is volgens het kabinet nodig omdat het aantal mensen dat besmet is met corona heel hard stijgt. Ook wil het kabinet voorkomen dat Nederland op de vakantiekaart 'donkerrood' kleurt waardoor Nederlanders niet meer welkom zijn in het buitenland.

Toename van 200%

Hoewel de ziekenhuizen nu niet kampen met grote aantallen Covid-patiënten, is de toename van het aantal besmettingen wel "zorgelijk omdat we nog steeds met Covid hebben af te rekenen", zegt minister Grapperhaus van Justitie. "Er was gisteren een toename van het aantal gevallen met 200 procent. Dan moeten we echt wel zeggen: nu even heel goed pas op de plaats."

Zorg nog niet in de knel 

Het stijgende aantal besmettingen hoeft nog geen directe gevolgen te hebben voor de druk op de zorg. Anders dan vorig jaar rond de zomer zijn inmiddels ruim 17 miljoen prikken gezet en heeft een groot aantal mensen een besmetting doorgemaakt.

De toename aan besmettingen vertaalt zich mede daarom nog niet in de ziekenhuiscijfers. Daar liggen momenteel 196 coronapatiënten, voor het eerst sinds september 2020 is dat aantal onder de grens van 200. Op verpleegafdelingen liggen nu 106 patiënten, op de ic’s nog 90 personen, ook het laagste aantal sinds september vorig jaar. De huidige besmettingen hebben vooral plaats onder jongeren en mensen die (nog) niet gevaccineerd zijn. 

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in