Halina won vorig jaar in Cannes de Special Interpretation Award
Halina won vorig jaar in Cannes de Special Interpretation Award

'Het is hier ongelofelijk goed georganiseerd.'

Actrice en regisseur Halina Reijn (46) is in de Verenigde Staten voor werk en kon zich in New York makkelijk laten vaccineren tegen het coronavirus.  

"Ik mocht me hier laten vaccineren in NY," schrijft ze bij haar post. "Alle mensen van boven de 16 kunnen zich gratis laten inenten. Het was ongelofelijk goed georganiseerd. Het leger is ingezet en ondanks dat we met duizenden mensen waren hoefde niemand een seconde te wachten. Na afloop mochten we allemaal 15 minuten op een stoel wachten voor het geval we een acute bijwerking zouden ervaren. (Zie foto 2)."

"Alle restaurants en winkels in New York zijn open. Het leven is weer in volle gang. Toen ik die enorme hal binnen liep kon ik alleen maar aan ons land denken en aan hoe men nog altijd opgesloten thuis zit. Als je hier een tijdje bent, lijkt die lockdown zo onvoorstelbaar. Net als iedereen hoop ik met heel mijn hart dat we in Europa en de rest van de wereld, zo snel mogelijk massaal toegang krijgen tot deze noodzakelijke prikken. Als je het niet voor jezelf doet, dan in ieder geval voor de kwetsbare medemens en voor de samenleving die weer open kan. 💘 "

Article continues after the ad

Foto (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in