Zie het als een pepermuntje voor je mondkapje.

We zagen onszelf er een jaar geleden nog niet mee lopen, maar inmiddels zijn ze helemaal ingeburgerd: de mondkapjes. Die ons en anderen beschermen, maar ook voor zweterige bovenlip en wangpartij zorgen. En ons meer dan eens confronteren met onze eigen adem.

Om het allemaal nét een beetje aangenamer te maken is er nu een nieuw fenomeen ontstaan: mondkapjesspray. Zeg maar Febrèze voor je mondkapje. Om je trouwe onderdaan tussen wasbeurten door een beetje mee op te frissen.

Article continues after the ad

Oppepper voor masker en drager

Veel van deze sprays gebruiken een blend van munt, rozemarijn, tea tree en lavendel voor een fris masker én open luchtwegen. Een oppepper voor masker en drager tegelijk dus. In Nederland maakt het merk TAOASIS drie verschillende maskersprays: eentje anti-stress, eentje voor een goed humeur en eentje die je helpt diep te ademen.

Die spray je op je masker, en na twintig seconden wachttijd ben je klaar voor een opgepept, fris uitje naar de supermarkt (of wat er anders voor een mondkapuitje door moet tegenwoordig). Je schijnt er ook nog kalm van te worden, wat ons een welkome afwisseling lijkt.

Noodzakelijk? Nee. Leuk om te proberen? Why not...

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in