Koffiedrinkers hebben doorgaans minder lichaamsvet.

Wie twee of drie kopjes koffie per dag drinkt, heeft gemiddeld minder lichaams- en buikvet dan mensen die minder of geen koffie drinken, zo blijkt uit internationaal onderzoek van Dr. Lee Smith aan Anglia Ruskin University.  

Het positieve effect van koffiedrinken op het lichaamsvet is prominenter bij vrouwen dan bij mannen. De onderzoekers ontdekten dat vrouwen tussen de 20-44 jaar, die twee of drie kopjes koffie per dag drinken, 3,4% minder lichaamsvet hadden dan die nauwelijks of geen koffie drinken. Vrouwen tussen de 45-69 die per dag vier of meer koppen koffie drinken, bleken een vetpercentage te hebben dat 4,1% lager lag dan de niet-koffiedrinkers. Bij mannen is het verschil minder indrukwekkend.

Roken, een chronische ziekte hebben of minder welvarend zijn, bleek geen invloed te hebben op de cijfers. En opmerkelijk genoeg maakte het ook niet uit of de koffieleuten met cafeïne of decafé was – het effect lijkt in andere bioactieve stofjes te zitten. "Ik zou zeker geen liters koffie gaan drinken om minder lichaamsvet te krijgen," zegt dokter Smith. "Maar afgaand op de resultaten past koffie wel in een gezonde levensstijl, samen met gevarieerde, gezonde voeding en voldoende inspanning en ontspanning."

Article continues after the ad

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in