Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Eet gezond, geef je brein een verjongingskuur!

Maar wat moet je nu eten en wat kun je net zo goed laten? Je hele lichaam verbruikt energie om te kunnen functioneren, maar je hersenen staan echt bovenaan als het aankomt op voedingsstoffen innemen. Hoe gezonder je eet, hoe beter voor je lichaam, maar dus ook voor je brein, om scherp te blijven ...

Eet gezond, geef je brein een verjongingskuur!

Maar wat moet je nu eten en wat kun je net zo goed laten?

Je hele lichaam verbruikt energie om te kunnen functioneren, maar je hersenen staan echt bovenaan als het aankomt op voedingsstoffen innemen. Hoe gezonder je eet, hoe beter voor je lichaam, maar dus ook voor je brein, om scherp te blijven en een goede mentale gezondheid te behouden.

Belgische topneuroloog Steven Laureys pleit voor gezond eten volgens het mediterrane dieet en ook voor gevarieerd eten. Met andere woorden: alleen maar zogenoemde superfoods eten heeft weinig zin, het gaat om de interactie van verschillende voedingsmiddelen.

'Gezonde voeding, zoals een mediterraan dieet, kan je brein tot zeven jaar jonger maken'

“Noten, groenten en fruit, vis, volkorenproducten en olijfolie hebben een positieve invloed op het gezond ouder worden, zowel lichamelijk als mentaal", zegt Laureys in Het Laatste Nieuws. “Meer zelfs: studies tonen aan dat gezonde voeding, zoals een mediterraan dieet, je brein tot zeven jaar jonger kan maken. In die onderzoeken worden mensen steeds in drie groepen verdeeld. Zij die zéér gezond eten, zij die leven op fastfood, en zij die ergens daartussen zitten. En dan blijkt dat er een significante link is tussen wat de proefpersonen eten, hun cognitief functioneren en de ontwikkeling van dementie.”

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in