Uitdaging: 21 dagen lang 8 uur slapen per dag!

Zin in de meest slaapverwekkende challenge ooit? In Nederland is 63% van de mensen niet tevreden over zijn of haar kwaliteit van slaap, maar neemt hiervoor geen maatregelen. SlaapFysio en SlaapSlim hebben de handen ineengeslagen: vanaf 9 september organiseren ze het grote Nederlandse slaapexperiment. Deelnemers worden uitgedaagd om gedurende 21 dagen 8 uur per dag te slapen.

Article continues after the ad

De aanbevolen hoeveelheid slaap ligt tussen de 7-9 uur. Toch hebben veel mensen moeite om deze dagelijkse norm te halen. Daarnaast is het lastig om een vast ritme aan te houden van opstaan en naar bed gaan. Dit kan leiden tot vermoeidheid, vermindering van de concentratie, een slecht humeur en een verminderde productiviteit. Veel redenen om daar eens bewuster bij stil te staan.

Het grote Nederlandse slaapexperiment is opgezet om je inzicht te geven in wat 21 dagen 8 uur slaap per dag doet met je  dagelijks functioneren en welzijn. Deelnemers vullen vooraf en na drie weken een vragenlijst in en ontvangen tijdens de 21 dagen van het experiment 8 informatieve mails met video’s over diverse aspecten van slaap en wat je kun doen om je slaap te verbeteren.

Organisaties als het Ministerie van Defensie, EIFFEL, AFAS en topsporters ondersteunen het grote Nederlandse slaapexperiment. Doel is erachter te komen welk effect het experiment heeft gehad op de kwaliteit van slaap en het dagelijks functioneren van de totale groep deelnemers. Deelnemen aan dit slaapexperiment is eenvoudig, schrijf je in voor 9 september op Het Slaapexperiment. Je helpt er niet alleen jezelf beter mee slapen, maar ook (andere) woelers en wakkerliggers.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in