Model, yogi én liefhebber van kasjmier.

Christy Turlington (51) was een van de bekendste modellen van de jaren negentig, maar wist al snel dat het niet haar droombaan was.

In 1994 ging ze terug naar school, haalde cum laude haar diploma aan Gallatin met een specialisatie in religieus en oosterse filosofie en studeerde verder aan Colombia University, vooral in de richting van lichamelijke en fysieke gezondheid.

Article continues after the ad

Daar is ze ook zelf mee bezig, al sinds 1987 is een ze trouw beoefenaar van yoga in het algemeen en Jivamukti in het bijzonder. Dat is een vrij pittige vorm van yoga met elementen als dans, muziek, met een vegan en geweldloze filosofie erachter.

"Het heeft me dichter bij mijn katholieke geloof gebracht en het houdt me soepel en sterk," zegt Turlington. "Ik kwam er op mijn achttiende mee in aanraking door mijn eerste serieuze vriendje en ik wist meteen dat het goed voor me was en bij me paste. De leer erachter hoort bij mijn leven, maar ik doe slechts twee, drie keer per week een sessie. Het gaat me niet om een keihard lijf, het gaat me juist om zachtheid. kracht en soepelheid."

'Met mate' is een bewuste keuze van Turlington: "Ik zie mensen van mijn leeftijd soms tot het gaatje gaan en als dat je ding is, prima. Maar ik heb meer rust nodig, mijn lijf vraagt dat en ik respecteer dat. Ik draag ook bijna nooit meer hoge hakken. En ik ben lui geworden met make-up, soms denk ik wel eens dat ik er meer werk van zou moeten maken. Maar dan kijk ik in de spiegel en ben ik best tevreden. Is dat niet het magische aan deze leeftijd? Je bent zoveel zekerder van jezelf, je weet waar je op gedijt."

The Art of Wellbeing Meditatieset

In haar geval dus yoga. Wat heeft geleid tot een samenwerking met het Italiaanse Loro Piana, met als gevolg een verrukkelijk luxe en klassieke wellbeing collectie met items voor meditatie, exercise en zelfontdekking.

The Art of Wellbeing fitness-set

Het is geen standaard fitness-spul, denk eerder aan matjes, waterflessen en haltertjes die zijn bedekt met waterproof kasjmier voor een extra tactiele ervaring.

The Art of Wellbeing Meditatieset

"Het is een heel nieuw niveau in luxe en verfijning," zegt Christy. "Het maakt je hele yoga-ervaring fijner."  

Foto's (c) Loro Piana

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in