Een hilarisch boek over (stoppen met) drinken.

Is er leven na de wijn? Chardonnee is het grappige, eerlijke én herkenbare verslag van het jaar waarin Clare Pooley besluit dat uit te zoeken.

Clare, bekend van het blog 'Mummy was a secret drinker' is de moeder van drie kinderen, getrouwd met een Schot en woont in Fullham, Londen. Clare heeft een heel normaal leven. Ze is gezond, slim en gezegend. Én ze drinkt minimaal een fles wijn per dag.

Op een ochtend staat ze met een mok gevuld met 'left over wijn' haar kater te verdrinken als ze besluit dat het genoeg geweest is. Ze gaat voor 100 alcoholvrije dagen en dat worden er steeds meer tot ze kan zeggen dat ze echt geen alcohol meer drinkt. Het gaat niet zonder slag of stoot, het valt niet mee om niet naar de fles te grijpen als het leven even flink tegenzit.

Article continues after the ad

 "Dit boek is hilarischer dan Bridget Jones," zegt Manon Meijer. "En – op een aanstekelijke en liefdevolle manier – ook een stukje confronterender. Je hoeft geen Bridget Jones te zijn om je in haar te herkennen. En je hoeft geen alcohol te consumeren op het niveau van Clare Pooley om je na dit boek te beseffen hoe raar onze relatie met alcohol eigenlijk is."

Chardonnee kost 10 euro

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in