Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bril op, bril af – houdt het dan nooit op?

Natuurlijk wel. Met een multifocale bril, de alleskunner onder de brillen. Je hebt al een tijdje een bril voor veraf, bijvoorbeeld om verkeersborden beter te kunnen lezen. Maar nu worden ook de lettertjes dichtbij (in je boek, op de verpakkingen in de kast) moeilijker te lezen en heb je eigenlijk...

Bril op, bril af – houdt het dan nooit op?

Natuurlijk wel. Met een multifocale bril, de alleskunner onder de brillen.

Je hebt al een tijdje een bril voor veraf, bijvoorbeeld om verkeersborden beter te kunnen lezen. Maar nu worden ook de lettertjes dichtbij (in je boek, op de verpakkingen in de kast) moeilijker te lezen en heb je eigenlijk ook een bril voor dichtbij nodig. Of je hebt al een bril voor veraf én dichtbij, en bent al te bekend met het eeuwige wisselen van de wacht. Vreselijk vermoeiend maar vooral: helemaal nergens voor nodig. Met een multifocale bril ben je in één keer klaar. Zes dingen die je nog niet wist over de koning onder de brillen.

Onrust
Het is ontzettend onrustig, voor je ogen én voor je brein, om meerdere keren per dag van bril te wisselen. En wie regelmatig wisselt tussen een leesbril en een gewone bril, loopt ook nog eens veel meer kans om een bril kwijt te raken (of thuis te vergeten, nog zo’n welbekend leed). Bovendien moet je altijd vooraf nadenken wat je plannen zijn, zodat je wel de juiste bril(len) meeneemt. Gedoe. Alleen dat is al een reden om te kiezen voor één bril die helpt bij bij- én verziendheid. Maar waar heb jij eigenlijk last van?

You are not alone
Bijziend (min) ben je als je ver weg onscherp ziet, maar dichtbij wel gewoon scherp. Verziend (plus) ben je juist als je dichtbij onscherp ziet, maar het verder weg wel lukt. En dat was misschien jarenlang helemaal duidelijk voor je. Tot het allebei niet meer van harte ging. Je bent niet alleen: Circa 90 procent van de Nederlandse 50+’ers heeft een bril nodig volgens het CBS.

Geen zichtbare overgang
Ben jij een brilwisselaar of sta je op het punt er eentje te worden? Dan is een multifocale bril een ideale oplossing. Zo’n bril heeft een eigen leesgedeelte (onderin) én een gedeelte voor in de verte (bovenin). Het tussenliggende deel (ook belangrijk) zit er, jawel, tussenin. Daardoor heb je altijd scherp zicht, waar je ook naar kijkt. En is de overgang altijd soepel. O, en mocht je nu denken: ‘Ooo, dat zijn die brillen met zo’n ‘vakje’!’ Nee, dat is al lang niet meer. De overgang is tegenwoordig zo geleidelijk dat je er praktisch niets meer van ziet.

Intuïtief
Het is wel even wennen, zo’n multi-inzetbare bril. Een week of twee fulltime dragen staat ervoor. In die tijd leer je waar je moet kijken in welke situatie, maar leert vooral je brein snel te schakelen tussen scherp en onscherp. Hoe je moet kijken is gelukkig behoorlijk intuïtief: als je leest, buig je je hoofd voorover. Kijk je ver weg, dan kijk je naar boven. In de auto beweeg je je hoofd om in de spiegel te kijken. De juiste sterkte zit daarvoor al op de juiste plek. Hoe het precies werkt, lees je op de site van Pearle. De betere opticien hanteert trouwens ook een zogenaamde ‘wengarantie’ waardoor je het multifocale leven vrijblijvend kunt uitproberen.

Elk montuur dat je maar wilt
Zulke bijzondere glazen vragen ongetwijfeld om een bijzonder montuur. Toch? Welnee, multifocale glazen passen in elk montuur dat je maar kunt bedenken. Dus stijltechnisch hoef je niets in te boeten. Er bestaan zelfs multifocale zonnebrillen (eenmaal gewend wil je niet anders meer, dus dit is een aanrader) en ook multifocale lenzen voor als je liever geen bril draagt.

Je moet wel bij een expert zijn
Een perfecte multifocale bril is aangepast op wat jouw oog nodig heeft. Het is dus maatwerk, en de moeite om je goed voor te laten lichten door een expert op het gebied van multifocale brillen. De gediplomeerde opticiens en optometristen van Pearle helpen je goed op weg, en ook daar geldt zo’n fijne wengarantie waardoor je nergens aan vast zit. Nou ja, behalve aan een nieuw leven zonder eeuwige brillenwissel dan.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van iemand die onlangs is overgestapt naar een multifocale bril? Lees dan hier het verhaal van Nouveau's Wies.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in