Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Bescherm je handen met goeie, ouwe…

Handen wassen + schraal weer = kloven! Om corona geen kans te geven, wassen we allemaal veel vaker onze handen. Dat is prima, maar nu het kouder en schraler wordt, wordt de kans op kloven, droge huid en eczeem groter. Dat komt omdat je door het vele wassen de natuurlijke beschermlaag van talg en ...

Bescherm je handen met goeie, ouwe…

Handen wassen + schraal weer = kloven!

Om corona geen kans te geven, wassen we allemaal veel vaker onze handen. Dat is prima, maar nu het kouder en schraler wordt, wordt de kans op kloven, droge huid en eczeem groter. Dat komt omdat je door het vele wassen de natuurlijke beschermlaag van talg en vet aantast.

Dermatoloog Wianda Christoffers van het Isala Dermatologisch centrum geeft in het AD gouden tips om je handen te beschermen. Een selectie:

  • Was je handen met water op lichaamstemperatuur en spoel ze goed af, zodat er geen uitdrogende zeepresten achterblijven.
  • Gebruik een desinfectiemiddel waarin glycerol zit of zeep zonder parfum.
  • Na het wassen een handcrème gebruiken waarin 5 procent ureum zit. Toppers voor een prikje: vaseline en cetomacrogolcrème, gewoon te koop bij de drogist.
  • Gebruik geen bodylotion voor je handen: er zit veel water in en dat droogt je handen alleen maar meer uit.
  • Draag buiten handschoenen als de temperatuur onder de 8 graden zakt en draag bij nat werk altijd huishoudhandschoenen.

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in