Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Allemaal aan de halotherapie!

Je ziet ze tijdens een saunadag vast wel eens: zoutgrotten. Maar wat dóe je daar nou eigenlijk? Nou, halotherapie dus. Zouttherapie is dat ('halo' is Grieks voor zout), een eeuwenoude praktijk die goed zou zijn voor je ademhaling en tal van klachten. Grote kans je al eens aan wet halotherapie heb...

Allemaal aan de halotherapie!

Je ziet ze tijdens een saunadag vast wel eens: zoutgrotten. Maar wat dóe je daar nou eigenlijk?

Nou, halotherapie dus. Zouttherapie is dat ('halo' is Grieks voor zout), een eeuwenoude praktijk die goed zou zijn voor je ademhaling en tal van klachten.

Grote kans je al eens aan wet halotherapie hebt gedaan zonder het te weten: gorgelen met warm, gezouten water bijvoorbeeld, of een wondje desinfecteren met zoutwater. Daar tegenover staat dry halotherapie, waarbij je in een zoutgrot plaatsneemt en zoute lucht tot je neemt.

Daar is het niet altijd heet: dat ligt maar net af van het welnesscentrum. Het is meer een plekje om tot rust te komen en te mediteren. Of een boek te lezen, als dat je voorkeur heeft. Je kunt er ook gekleed in, als de locatie dat toelaat. De mogelijkheden zijn eindeloos, kortom.

Manusje-van-alles

Maar... hoe werkt het nou eigenlijk? Nou, tijdens halotherapie adem je negatieve ionen in, wat schijnt te helpen bij het herstel van ontstoken cellen. Liefhebbers zeggen ook verbetering te merken bij verkoudheden, allergieën en zelfs astma, al is daar wetenschappelijk maar weinig duidelijkheid over. Ook zeggen fans beter te slapen na een potje halotherapie, en kan het helpen bij bepaalde huidaandoeningen.

In Nederland zijn al heel wat salt rooms en zoutgrotten te vinden, dus let er eens op als je de volgende keer op wellnessuitje gaat.