Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Afvallen met trenddieet 3: Whole30

Maak je borst maar nat: 30 dagen geen alcohol. De diëten du jour hebben massa’s volgelingen die elkaar steunen met recepten en gelikte foodfoto’s. Maar (hoe) werken ze en welk dieet past het best bij je? Je las al de voor- en nadelen van het Keto Dieet en Intermittent Fasting, in het laatste deel...

Afvallen met trenddieet 3: Whole30

Maak je borst maar nat: 30 dagen geen alcohol.

De diëten du jour hebben massa’s volgelingen die elkaar steunen met recepten en gelikte foodfoto’s. Maar (hoe) werken ze en welk dieet past het best bij je? Je las al de voor- en nadelen van het Keto Dieet en Intermittent Fasting, in het laatste deel van Nouveau's dieettrends 2020 gaat het over Whole30.

Whole, wat?

Dit is een dieet dat je leven in 30 dagen ‘reset’, jubelen de volgers. Dertig dagen lang moet je je houden aan een strikte lijst van producten die je wel (gematigde porties vlees, zeevruchten, eieren, groenten, wat fruit, natuurlijke vetten, kruiden en specerijen) en niet (soja, peulvruchten, echte en kunstmatige toegevoegde suiker, zuivelproducten, gebak, junkfood) mag eten.

Ook sulfaten zijn verboden, dus: dertig dagen geen alcohol. Dat alles om af te vallen en korte metten te maken met de hunkering naar suiker, pieken in de bloedsuiker en darmproblemen.

Zo pak je het aan

Aangeraden wordt om jezelf voor en na het Whole30-dieet te wegen, want dat mag niet tijdens de dertig dagen van het dieet zelf. Ook je omvang opmeten mag niet. Sporten mag wel, daar zitten geen restricties aan.