Sterke drank lijkt uit de mode te raken.

Niemand die nog opkijkt van alcoholvrij bier en dito wijn. De volgende stap is sterke drank met 0 procent alcohol, voorspelt ABN Amro, die er onderzoek naar liet doen. Die dranken zijn deels al verkrijgbaar, zoals alcoholvrije gin van Seedlip, Nona June of No Ghost. Ze worden op dezelfde manier gedestilleerd en lijken qua smaak enorm op de variant met alcohol.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door The Seedlip Company (@seedlipdrinks) op

Dus toch gewoon een gin & tonic (of drie), maar dan zonder aanslag op je lever en/of slapeloze nacht én je kunt bovendien zonder problemen zelf naar huis rijden. Ook alcoholvrije rum, vermouth, wodka en whisky zijn al verkrijgbaar en zullen naar verwachting steeds beter en populairder worden.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door (No) Ghost in a bottle (@ghost_in_a_bottle) op

Het helpt dat alcoholvrij hip is en steeds meer (jonge) mensen helemaal geen alcohol meer drinken. Het helpt ook dat veel consumenten beter letten op wat ze binnenkrijgen, omdat ze bezig zijn met hun gezondheid. Niemand die nog honend lacht als je op een feestje aangeeft de BOB te zijn.

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door NONA Drinks (@nonadrinks) op

Geen alcohol drinken is steeds meer geaccepteerd sinds de Gezondheidsraad het advies in 2017 veranderde in ‘liever geen alcohol drinken’, terwijl daarvoor nog ‘maximaal twee glazen voor mannen en een glas voor vrouwen per dag’ gold. Alcoholvrije wijn en 0-procentdestillaten passen prima in die trend.  

Openingsbeeld (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in