Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

7 fijne gadgets om beter te slapen

Als de afgelopen drie maanden fysiek iets hebben opgeleverd is het wel een stijve nek van een slechte werkplek bij het thuiswerken en slecht slapen. Zelfs mensen die normaal gesproken slapen als een blok, liggen nu af en toe / regelmatig / elke nacht te malen van de pandemiestress. Wat te doen al...

7 fijne gadgets om beter te slapen

Als de afgelopen drie maanden fysiek iets hebben opgeleverd is het wel een stijve nek van een slechte werkplek bij het thuiswerken en slecht slapen. Zelfs mensen die normaal gesproken slapen als een blok, liggen nu af en toe / regelmatig / elke nacht te malen van de pandemiestress. Wat te doen als je slaapritme verstoord is en alle gebruikelijke tips niet meer helpen? 

Zet een slaapmasker op

(c) Manta

Hoe donkerder het is, hoe meer je aanmaakt van het slaaphormoon melatonine, hoe makkelijk je zult indoezelen. Een zijden slaapmasker is heel licht, maar kan ook snel verschuiven. Je hebt meer aan een iets groter slaapmasker, zoals dat van Tempur of  de Manta: lichtdicht, geen druk op je oogleden en heel zacht.

Witte ruis

Kort door de bocht is witte ruis in staat ongewenste geluiden naar de achtergrond te dringen, zodat je er minder last van hebt en beter door slaapt. Er zijn apparaatjes voor die je op je nachtkastje kunt zetten, maar je kunt er ook apps voor downloaden, zoals White Noise Light. Je kunt dan kiezen uit mechanische geluiden als een ventilator of airconditioning, motregen en zware regenbuien, stromend water, strand- en zeegeluiden.

Zorg dat je de nieuwste versie downloadt, voor een optimaal resultaat en probeer wat geluiden uit: de een wordt rustig van een zoem, de ander van de zee. Schakel de app ‘s nachts in en laat hem op de achtergrond spelen terwijl je gaat slapen.

Slaapbuddy

De Somnox is ondanks de pittige prijs (€ 580) een grote hit. De slaaprobot helpt je met ademhalingsoefeningen en ontspannende muziek beter te ontspannen. Je houdt hem tegen je aan en neemt zijn ademhaling over.

De Somnox vertraagt zijn ademhaling, je lichaam neemt dat over zodat je rustiger wordt en beter in slaap valt. Via een app stel je een ademhalingsritme in dat bij je past en kies je uit verschillende ontspannende geluiden. De buitenkant van de robot is gemaakt in samenwerking met Auping, zodat 'ie net zo zacht is als een Auping matras.

Oordopjes

Straatgeluid, snurkende partner – het helpt allemaal niet om in een diepe slaap te raken. Oordopjes kunnen dan helpen. De simpele die je in vorm kneedt zijn effectief, maar wel een beetje zweterig en exemplaren van kunstschuim houden vaak weer niet alle geluiden tegen.

(c) Slaapwijzer

Goed bekend staan de Flare Audio Sleeep dopjes die een metalen kern hebben die geluid wel tegenhoudt. Die kern zit verpakt in earfoam dat zo zacht is dat je er gewoon mee op je zij kunt slapen.

Slaapverwekkende lichtshow

De Dodow slaaphulp projecteert vanaf je nachtkastje een ring van licht op het plafond die van grootte verandert. Door je ademhaling aan te passen aan het ritme van de ring, helpt deze gadget je te ontspannen.

Je stelt zelf in of de lichtprojectie 8 of 20 minuten duurt. Na deze tijd schakelt de robot automatisch uit, zodat de batterijen langer mee gaan.

Blauwblocker

(c) Slaapwijzer

Het 'blauwe licht' van een televisie, tablet of telefoon kan waakhormonen in je hersenen opwekken, waardoor inslapen lastig is. Vind je het toch fijn om nog even te kijken of te scrollen, zet dan de Bloque op je neus, een bril met een blauw licht filter (€ 37).

Het schommelbed

Geen idee of er een Nederlandse distributeur is voor RockingBed, maar we noemen het hier toch: dit bed wiegt je heel zachtjes in slaap, een beetje zoals een lange autorit, een hangmat of een cruise dat kan doen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in