Koningin Mathilde moet misschien tip 5 even lezen
Koningin Mathilde moet misschien tip 5 even lezen

Handige tweaks voor als je voor langere tijd een kapje op moet.

Of het echt beschermt, daar verschillen de meningen over. Maar omdat het in het OV, waar anderhalve meter afstand houden lastig is, vanaf vandaag verplicht is om een niet-medisch mondkapje te dragen, moet je er daar toch aan. En nu het drukker wordt, zul je ook elders eerder de neiging hebben er eentje op te zetten.

In de praktijk is het niet alleen een beetje benauwd, maar kan het – zeker als je een mondkapje voor langere tijd ophebt - ook een beetje pijn gaan doen. Daarom een paar tips om het makkelijker te maken.

1 Draag een haarband

Article continues after the ad

Een masker met elastieken achter de oren kan snel gaan schuren aan de bovenkant. Dat los je op met een brede haarband waar je op oorhoogte aan beide kanten een knoop op naait.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door POP Nation ™ (@popnation.me) op

Je haakt dan het mondkapje om de knopen in plaats van om je oren, wat veel prettiger zit.

2 Kies voor 100% katoen

De rek van kunststof kan aantrekkelijk lijken, maar in de praktijk draagt katoen prettiger.

(c) Hoofs Stoffen 

Leg je er een filter van keukenpapier in, overdrijf dan niet: driedubbel gevouwen is bijna een garantie voor claustrofobie.  

3 Wissel van model

(c) Made Everyday 

Alternatief voor elastiekjes achter de oren is een mondkapje kiezen dat je achter je hoofd strikt, maar dan moet je wel tegen deuken in je haar kunnen. Dit model draagt het prettigst in combinatie met een (hoge) paardenstaart of een knotje.

4 Smeren en nog eens smeren

Foundation en andere zware make-up zijn allemaal kansloos onder een kapje: ze maken je extra benauwd en geven af waardoor het er snel smoezelig uit gaat zien. Hou het naturel en hydrateer je huid extra.

(c) Daan Solutions

Komen er diepe moeten in je huid van het kapje, dan zit het te strak. Is het toch de juiste maat, overweeg dan voor een lange rit gelstrips (die ook worden gebruikt bij knellende bandjes in schoenen) op de drukpunten te plakken.

5 Draag een oorbeschermer

Dit is hetzelfde principe als de haarband-hack: je haakt de elastieken van het mondkapje aan een Face Mask Ear Guard.

Openingsfoto (c) PPE Agency 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in