De oogst van Chanels nieuwe wijndomein is gebotteld!

Wat maakt het assortiment voor een luxe label als Chanel nu eens helemaal af? Een extra wijndomein, natuurlijk. Chanel kocht vorig jaar het Domaine de l’Ile op het eiland Porquerolles in de Var in Zuid-Frankrijk...

...en de eerste witte wijn en rosé is inmiddels verkrijgbaar voor een prijs waar je normaal gesproken geen Chanelletje voor hebt. Denk qua smaak aan de zondoorstoofde Provence met een vleugje zilte zee.

Article continues after the ad

De wijn is gemaakt onder supervisie van Nicolas Audebert, manager van Château Rauzan-Ségla in Margaux en Châteaux Canon en Berliquet in Saint-Emilion, beide al Chanel-domeinen.

Het Domaine de l’Ile was ruim een eeuw lang het bezit van de familie Fournier dat er een paradijsje van maakte, voor ze het aan Chanel toevertrouwden.

Lees meer over luxe branchevervaging:

Wat het eiland zo geschikt maakt voor wijnbouw is dat de zon er niet te fel is: de temperatuur wordt getemperd door de zee, de Mistral koelt de dauw en er zit een vleugje ziltheid in de lucht en aarde die mooie dingen doet met de druiven.

Domaine de L'Ile wit is groen, fris en fruitig, met iets van mint en eucalyptus, geheel biologisch en gemaakt van 100% Rolle.

Domaine de L'Ile rosé is gemaakt van Grenache, Syrah en een Cinsault basis, verrijkt met Tibouren en Mourvèdre. Hij smaakt een beetje naar meloen en fris fruit.

Foto's (c) Chanel / Brice Braastad 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in