Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Hour! Wat dacht je van een Pumpkin Spice Martini?

Twee cocktails om mee te chillen, eentje om mee op te warmen. In Nederland is in een paar jaar tijd een bloeiende cocktailcultuur ontstaan, met liquid chefs die de mooiste drankjes mixen. Klassiekers gaan er altijd wel in, maar nu de cocktail wat meer is ingeburgerd, zie je dat liefhebbers ook wa...

Happy Hour! Wat dacht je van een Pumpkin Spice Martini?

Twee cocktails om mee te chillen, eentje om mee op te warmen.

In Nederland is in een paar jaar tijd een bloeiende cocktailcultuur ontstaan, met liquid chefs die de mooiste drankjes mixen. Klassiekers gaan er altijd wel in, maar nu de cocktail wat meer is ingeburgerd, zie je dat liefhebbers ook wat meer met de seizoenen meebewegen.

Dat levert andere smaken op, zoals cocktails met appel, kaneel en eerder bourbon of  rum dan bijvoorbeeld de wat scherpere tequila. Mocht je aan de mix willen, hierbij een paar suggesties.

Pumpkin Spice Martini

Hot buttered rum

Voor 4 personen: mix 130 g bruine basterdsuiker, 115 g ongezouten boter, 60 ml honing, 1/2 theelepel kaneel, ¼ theelepel nootmuskaat, ⅛ theelepel gemalen kruidnagel en een snufje zout met de mixer tot een gladde massa. Voeg 480 ml kokend water toe en roer tot het botermengsel helemaal is gesmolten. Verdeel 180 ml spiced rum over vier mokken of glazen, voeg het botermengsel toe: serveren / roeren met een kaneelstokje, goddelijk bij appelflappen.

Recept en foto van Gall & Gall, waar je nog veel meer cocktailrecepten vindt.

Spiced Apple Cocktail

Voor 2 personen: schil een zure appel en rasp de helften elk in een glas. Voeg aan elk glas een shotglaasje Licor 43 toe, een theelepel oranjebitter en een snufje zout.  Mocht je Ancho Reyes (een pittige chili-likeur) in huis hebben, dan past een theelepel hier ook mooi bij. Aanvullen met ijskoude cider, meteen serveren.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in