Een glaasje tropen-bij-je-thuis!

De Pina Colada (piña = ananas, colada = gezeefd) is misschien wel de bekendste cocktail ter wereld en al eeuwenlang een gevaarlijk lekkere doordrinker.

Het drankje wordt gemaakt met rum, kokosroom of -melk en ananassap en staat bekend als de Nationale Borrel van Puerto Rico. De mix is al bekend sinds de 19de eeuw toen Puertoricaanse piraat Roberto Cofresi het moraal van zijn bemanning opvijzelde met een mix van kokos, ananas en rum. Het originele recept zou verloren zijn geraakt, maar variaties bleven altijd populair in de Cariben. In 1954 werd de Pina Colada salonfähig toen het Hilton in San Juan de cocktail op de kaart zette.

Mocht je zin hebben gekregen, het is vandaag Pina Colada Day! Meng 1 deel witte rum met 1 deel kokosroom en 3 delen ananassap met crushed ijs in de blender, schenk in een gekoeld glas en garneer met een stukje ananas of – heel vintage – een maraschino kers. Cheers! 

Article continues after the ad

Foto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in