Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Happy Hour: het is vandaag World Cocktail Day!

Er wordt al sinds 1806 geproost op deze dag. Mojito, Bloody Mary, Daiquiri en natuurlijk de never out of fashion Martini – ze staan vandaag op World Cocktail Day extra in het zonnetje. De term werd vastgelegd in 1806 door de Balance and Columbian Repository die een cocktail omschreef als 'een sti...

Happy Hour: het is vandaag World Cocktail Day!

Er wordt al sinds 1806 geproost op deze dag.

Mojito, Bloody Mary, Daiquiri en natuurlijk de never out of fashion Martini – ze staan vandaag op World Cocktail Day extra in het zonnetje.

De term werd vastgelegd in 1806 door de Balance and Columbian Repository die een cocktail omschreef als 'een stimulerende alcoholhoudende drank met een brede variëteit in zoet, water en bitter. De Britten sloegen als eersten aan het mixen in de 19de eeuw, maar het zijn toch de Amerikanen die het mixdrankje groot maakten.

De meeste cocktails die nu nog altijd worden gedronken - rum mojito's, de Sidecar en de  Tom Collins -  zagen het levenslicht in de jaren twintig van de vorige eeuw, toen de drooglegging om inventiviteit vroeg van wie toch alcohol wilde drinken.

Het een en ander toevoegen aan sap en siroop maakte de gesmokkelde rum en gin net even wat drinkbaarder.

Andere ijkpunten in cocktailland: de geboorte van de Pina Colada in Puerto Rico (1954)...

...en de Cosmopolitan die sinds 1988 breed is omarmd door werkende vrouwen wereldwijd.

Voor 2022 is de cocktailtrend 'tequila, tequila, tequila' met een sterk tegenwicht van mocktails, die tegenwoordig op elke kaart staan.

En tot teleurstelling van liquid chefs die niets liever doen dan toveren met zestien ingrediënten, rook en obscure bitters, bestellen we massaal klassiekers die met drie, vier ingrediënten klaar zijn. Verder minder siropen en meer kruiden als smaakmakers: 'dry' is hot.

En de cocktail van 2022? Het is nog een beetje vroeg om die uit te roepen, maar met tequilacocktails als de Old Fashion, Paloma en Margarita (klassiek, frozen of sour) zit je absoluut trendy en up-to-date op een terras.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in