Van deze wijn kun je ook een lekkere zomerse cocktail maken.

Vandaag is het Muscat Day, ofwel de dag waarop muskaatwijn in het zonnetje staat. Deze wijn wordt gemaakt van muskaatdruiven en vindt zijn oorsprong in de Renaissance.

De druiven komen oorspronkelijk uit het gebied ten oosten van de Zwarte Zee en groeiden in Georgië en Armenië. De Etrusken namen de ranken mee naar wat nu Toscane heet. Het maakt de muskaatdruif een van de oudste soorten in Italië.

Article continues after the ad

Muskaatwijn kan licht en droog zijn, maar staan vaker bekend als een zoete, bloemige wijn (perzik! Oranjebloesem!) die het goed doet als rijke dessertwijn. Het relatief lage promillage (5-7%) maakt 'm bovendien heel geschikt voor warme, zomerse dagen.

Muskaatwijn is daarnaast een van de weinige wijnen die zich goed leent voor cocktails. Ze is erg lekker in sangria en in een Blackberry Moscato Slushie. Hiervoor meng je 2 delen bevroren zwarte bessen (bramen en frambozen doen het ook goed) in de blender met 1 deel gekoelde muskaatwijn. Citroensap en suiker naar smaak toevoegen, serveren met verse munt.   

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in