Het houdt je haar op z’n plek, maar haarlak is een echte alleskunner die je voor nog veel meer doeleinden kunt inzetten. Het is een van de handigste beautyproducten om in huis te hebben, en wel hierom.

1. Het voorkomt ladders in je panty
Spray haarlak op de tenen van je nieuwe panty of maillot. Daarmee versterk je het garen, wat de kans op een ladder verkleint.

2. Je beschermt de tekeningen van je kinderen ermee
Een laagje haarlak houdt het knutselwerkje van je oogappel mooi. Het werkt vooral goed bij tekeningen die gemaakt zijn met krijt – zo voorkom je dat het uitveegt.

3. Het verwijdert inkt van kleding
Geen stress als je een inktvlek hebt gemaakt op je witte blouse: haarlak is je redder in nood. Spray het op de vlek, dan zou je het er zo af moeten halen.

4. Het verlengt de levensduur van een bos bloemen
Het enige nadeel van bloemen: dat ze zo snel verwelken. Met een klein spraytje onder de bloemblaadjes blijft je boeket zo lang mogelijk mooi.

5. Gebruik het om gordijnen schoon te houden
Met haarlak creëer je een barrière tegen vuil. Spray het daarom op je gordijnen om ze schoon te houden. Spray meerdere laagjes en wacht tussendoor even totdat de lak is opgedroogd.

6. Het houdt schuifspeldjes op z’n plaats
Je haar opsteken? Spray een wolkje haarlak op de speldjes om ze op hun plek te houden.

7. Het werkt tegen statisch haar
Word je gek van knetterhaar dat tegen je gezicht plakt zodra je een sjaal omknoopt of naar buiten gaat? Spray wat op je handen, haal je handen door je haar en voorlopig heb je er geen last meer van.

8. Het laat nagellak sneller drogen
Nagellak laten drogen duurt altijd een eeuwigheid. Spray er wat lak over en het is zo droog.

9. Het houdt schroeven op z’n plek
Als je een schroef hebt ingedraaid, zorgt haarlak ervoor dat de schroef goed blijft zitten. Wanneer de lak droogt, werkt het als een laag van polymeer. Daarmee voorkom je dat de schroef losser raakt door dagelijks gebruik.

10. Je houdt make-up er mee op z’n plaats
Adem in, ogen dicht en lichtjes over je gezicht sprayen zorgt ervoor dat je make-up op z’n plek blijft. Handig voor speciale gelegenheden.

Bron: Libelle.nl

Deckers... Daphne Deckers. Hier staat ze toch mooi maar even naast James Bond. Bekijk hier het fragment én nog wat foto's uit de oude doos van de première. Lekker nostalgisch!

Hier vertelt Daphne bij RTL Late Night over haar optreden in werelds' bekendste spionagefilm én zie je natuurlijk het fragment.

 
Bij de première in Amsterdam waren Daphne en James Bond himself, Pierce Brosnan, natuurlijk van de partij.
 
En vanaf de andere kant, zag dat er zo uit.

Daphne's vaste 'interviewpartner', de échte Q, was er ook.

Hoewel ze in de film drie scènes heeft, wordt ze jaarlijks nog uitgenodigd op James Bond-conventies om te komen signeren. Dat Daphne 'Bond girl' is, neemt niemand haar meer af. 

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

RTL Boulevard gezien? Daarin zag je dat Daphne Deckers het éérste exemplaar kreeg overhandigd van de nieuwe Nouveau. En er was taart natuurlijk, want Daphne is een kakelverse vijftiger sinds ze dit weekend Sarah zag. 

Het nieuwe gezicht van 50+

‘Hoe is het mogelijk dat de grootste bevolkingsgroep van Nederland zo goed als onzichtbaar is?’ vraagt Nouveau's hoofdredacteur Claudia Straatmans zich verwonderd af.

‘Vijftigplussers vormen een enorm invloedrijke groep en staan middenin het leven. In onze nieuwe AGELESS-editie krijgen ze een gezicht én de eer die hun toekomt.’

Gouden generatie

De vrouw die deze lichting het best vertegenwoordigt, is Daphne Deckers: ‘De verpersoonlijking van fit, sprankelend en inhoud met esprit. Op 10 november werd ze zelf vijftig jaar, als cadeau geven we haar de vrije hand als gasthoofdredacteur van de AGELESS-editie.’

In het blad laat Daphne zien dat de vijftiger van nu in niets lijkt op haar ouders op die leeftijd. Ze hebben veel aandacht voor gezond zijn en blijven, maken individualistische keuzes, ze gaan prat op uiterlijke verzorging en een eigen stijl, ze combineren werk, gezin en relaties met de nodige verplichtingen en ze gaan gemiddeld nog zeker dertig jaar mee.

Interview met Prinses Laurentien

Daphne gaat in gesprek met prinses Laurentien over hun gouden generatie, daarnaast komen in de AGELESS-editie bekende zestigers, zeventigers en tachtigers aan het woord over ‘jezelf leeftijdloos voelen’.

‘Ik ga proberen de komende vijftig jaar nieuwsgierig te blijven. Niet denken dat je het allemaal wel weet, er is altijd iets nieuws te leren.’

Relatiegeheimen met Richard

Ook bijzonder, Daphne verleidde haar man Richard Krajicek tot een bijzonder dubbelinterview in Nouveau's relatiegeheimen.

De nieuwste Nouveau ligt morgen al bij de abonnees op de mat. Wil je er voortaan ook als eerste bij zijn? Abonneer je dan hier

Vanaf donderdag ligt de Nouveau met Daphne Deckers als gasthoofdredacteur in de winkel. Komt dat zien!

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in