Het houdt je haar op z’n plek, maar haarlak is een echte alleskunner die je voor nog veel meer doeleinden kunt inzetten. Het is een van de handigste beautyproducten om in huis te hebben, en wel hierom.

1. Het voorkomt ladders in je panty
Spray haarlak op de tenen van je nieuwe panty of maillot. Daarmee versterk je het garen, wat de kans op een ladder verkleint.

2. Je beschermt de tekeningen van je kinderen ermee
Een laagje haarlak houdt het knutselwerkje van je oogappel mooi. Het werkt vooral goed bij tekeningen die gemaakt zijn met krijt – zo voorkom je dat het uitveegt.

3. Het verwijdert inkt van kleding
Geen stress als je een inktvlek hebt gemaakt op je witte blouse: haarlak is je redder in nood. Spray het op de vlek, dan zou je het er zo af moeten halen.

Article continues after the ad

4. Het verlengt de levensduur van een bos bloemen
Het enige nadeel van bloemen: dat ze zo snel verwelken. Met een klein spraytje onder de bloemblaadjes blijft je boeket zo lang mogelijk mooi.

5. Gebruik het om gordijnen schoon te houden
Met haarlak creëer je een barrière tegen vuil. Spray het daarom op je gordijnen om ze schoon te houden. Spray meerdere laagjes en wacht tussendoor even totdat de lak is opgedroogd.

6. Het houdt schuifspeldjes op z’n plaats
Je haar opsteken? Spray een wolkje haarlak op de speldjes om ze op hun plek te houden.

7. Het werkt tegen statisch haar
Word je gek van knetterhaar dat tegen je gezicht plakt zodra je een sjaal omknoopt of naar buiten gaat? Spray wat op je handen, haal je handen door je haar en voorlopig heb je er geen last meer van.

8. Het laat nagellak sneller drogen
Nagellak laten drogen duurt altijd een eeuwigheid. Spray er wat lak over en het is zo droog.

9. Het houdt schroeven op z’n plek
Als je een schroef hebt ingedraaid, zorgt haarlak ervoor dat de schroef goed blijft zitten. Wanneer de lak droogt, werkt het als een laag van polymeer. Daarmee voorkom je dat de schroef losser raakt door dagelijks gebruik.

10. Je houdt make-up er mee op z’n plaats
Adem in, ogen dicht en lichtjes over je gezicht sprayen zorgt ervoor dat je make-up op z’n plek blijft. Handig voor speciale gelegenheden.

Bron: Libelle.nl