Al meer dan dertig vrouwen hebben zich uitgesproken over hun ervaringen met de seksuele intimidatie van Hollywood-producer Harvey Weinstein. En daar zitten grote actrices bij.

Voor wie afgelopen week offline was: Harvey Weinstein is een héle grote Amerikaanse filmproducent, die achter héle grote films zit als Lion, Good Will Hunting, Shakespeare in Love en nog héél veel meer. Een soort God in Hollywood, maar bepaald geen vrouwvriendelijk type. Bijna drie decennia lang was hij sexueel intimiderend, variërend van suggestieve teksten en aanrakingen tot echt veel erger. In sommige gevallen werden de vrouwen afgekocht om hun mond te houden. Maar het doek is gevallen voor de filmgigant, nu steeds meer vrouwen tóch hun verhaal doen…

Gwyneth Paltrow was 22 jaar en had net een contract getekend voor de film Emma. “Hij raakte me aan en stelde voor om samen een massage te nemen in een hotel. Ik was nog jong, en doodsbang”, vertelt ze in The New York Times. Toen haar toenmalige vriend Brad Pitt Weinstein ermee confronteerde, zei de filmbons Gwyneth dat ze haar mond moest houden. Dat deed ze, ze zou immers zo ontslagen kunnen worden…

Gwyneth met Weinstein: blijven lachen, want de man kon je carrière maken én breken.

Ook Angelina Jolie weigerde op zijn avances in te gaan. Zij zegt daarover: “Ik heb in mijn jeugd een heel slechte ervaring gehad met Harvey Weinstein en om die reden besloten om nooit meer met hem te werken, én anderen voor hem te waarschuwen.”

Angelina Jolie weigerde ooit nog met Weinstein te werken.

Model en actrice Cara Delevingne schreef op haar instagram: “Hij wilde dat ik met een andere vrouw in de kamer ging zoenen. Toen ik uiteindelijk de kamer uitliep, ging hij voor de deur staan en probeerde me te kussen.”

Bondgirl Lea Seydoux (“We zaten te praten op de bank, toen hij plotseling op me sprong en me probeerde te kussen”), Mira Sorvino (“Hij probeerde me te masseren en kwam ‘s nachts naar mijn huis”), Rosanna Arquette (“Mijn carrière heeft eronder te lijden gehad, dat ik hem destijds heb afgewezen”), Ashley Judd (“Meer dan eens vroeg hij me naar hem te kijken terwijl hij douchte”)… allemaal hebben ze hun verhaal dat ze nu eindelijk bekendmaken. Het is de reden dat Weinstein is ontslagen bij zijn eigen Weinstein Company. Hij schijnt inmiddels hulp te hebben gezocht om van zijn sexverslaving af te komen, maar dit verhaal is nog lang niet afgelopen, de FBI zit boven op de zaak...

Actice Ashley Judd: "Ik moest naar hem kijken terwijl hij onder de douche stond."

 

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.