Al meer dan dertig vrouwen hebben zich uitgesproken over hun ervaringen met de seksuele intimidatie van Hollywood-producer Harvey Weinstein. En daar zitten grote actrices bij.

Voor wie afgelopen week offline was: Harvey Weinstein is een héle grote Amerikaanse filmproducent, die achter héle grote films zit als Lion, Good Will Hunting, Shakespeare in Love en nog héél veel meer. Een soort God in Hollywood, maar bepaald geen vrouwvriendelijk type. Bijna drie decennia lang was hij sexueel intimiderend, variërend van suggestieve teksten en aanrakingen tot echt veel erger. In sommige gevallen werden de vrouwen afgekocht om hun mond te houden. Maar het doek is gevallen voor de filmgigant, nu steeds meer vrouwen tóch hun verhaal doen…

Gwyneth Paltrow was 22 jaar en had net een contract getekend voor de film Emma. “Hij raakte me aan en stelde voor om samen een massage te nemen in een hotel. Ik was nog jong, en doodsbang”, vertelt ze in The New York Times. Toen haar toenmalige vriend Brad Pitt Weinstein ermee confronteerde, zei de filmbons Gwyneth dat ze haar mond moest houden. Dat deed ze, ze zou immers zo ontslagen kunnen worden…

Gwyneth met Weinstein: blijven lachen, want de man kon je carrière maken én breken.

Ook Angelina Jolie weigerde op zijn avances in te gaan. Zij zegt daarover: “Ik heb in mijn jeugd een heel slechte ervaring gehad met Harvey Weinstein en om die reden besloten om nooit meer met hem te werken, én anderen voor hem te waarschuwen.”

Angelina Jolie weigerde ooit nog met Weinstein te werken.

Model en actrice Cara Delevingne schreef op haar instagram: “Hij wilde dat ik met een andere vrouw in de kamer ging zoenen. Toen ik uiteindelijk de kamer uitliep, ging hij voor de deur staan en probeerde me te kussen.”

Bondgirl Lea Seydoux (“We zaten te praten op de bank, toen hij plotseling op me sprong en me probeerde te kussen”), Mira Sorvino (“Hij probeerde me te masseren en kwam ‘s nachts naar mijn huis”), Rosanna Arquette (“Mijn carrière heeft eronder te lijden gehad, dat ik hem destijds heb afgewezen”), Ashley Judd (“Meer dan eens vroeg hij me naar hem te kijken terwijl hij douchte”)… allemaal hebben ze hun verhaal dat ze nu eindelijk bekendmaken. Het is de reden dat Weinstein is ontslagen bij zijn eigen Weinstein Company. Hij schijnt inmiddels hulp te hebben gezocht om van zijn sexverslaving af te komen, maar dit verhaal is nog lang niet afgelopen, de FBI zit boven op de zaak...

Actice Ashley Judd: "Ik moest naar hem kijken terwijl hij onder de douche stond."

 

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.