Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

The Great Indoors: leven met planten!

Sfeermaker, luchtzuiveraar én groen gezelschap. Planten zijn tegenwoordig net zo belangrijk voor het interieur als sierkussens, kunstwerken en vazen. Het aanbod kamerplan­ten en -bomen is enorm divers. De variaties in kleuren, texturen en blad­vormen en -afmetingen zijn eindeloos. Mooi Wat Plante...

The Great Indoors: leven met planten!

Sfeermaker, luchtzuiveraar én groen gezelschap.

Planten zijn tegenwoordig net zo belangrijk voor het interieur als sierkussens, kunstwerken en vazen. Het aanbod kamerplan­ten en -bomen is enorm divers. De variaties in kleuren, texturen en blad­vormen en -afmetingen zijn eindeloos.

Mooi Wat Planten Doen

Planten in huis dienen niet alleen ter decoratie, maar geven ook rust en soms zelfs geur. En ze zijn dé oplos­sing voor woningen zonder buitenruimte of een natuurlijke omgeving.

Mooi Wat Planten Doen

Daarnaast is wetenschappelijk bewezen dat planten om je heen je stresslevels verlagen, het zuurstofgehalte binnenshuis verbeteren en schadelijke stoffen absorberen. Alle reden dus om wat meer planten in huis te halen.

1 BLACK MAGIC

Een kale donkere muur krijgt met grote groene planten een mysterieuze uitstraling.

De rest van het interieur is eenvoudig en strak, met als enige opvallende elementen een mid-century salontafel .

2 SEVENTIES

Met de comeback van alles wat in de seventies zo geliefd was – kamerplanten, kurkbehang, rotanmeubels – is ook de macramé planten­hanger terug.

Mooi Wat Planten Doen

Sowieso is het ophangen van planten een goed idee.

Mooi Wat Planten Doen

Zowel voor het creëren van een gelaagde interieurlook als voor het scheppen van ruimte in een klein huis...

Mooi Wat Planten Doen

...en als statement look kunnen planten ook hangend worden ingezet. 

3 CLUB TROPICANA

(c) Vonk's Behang

Heb je echt geen groene vingers? Niet getreurd, er zijn andere manieren. Denk aan plantenbehang, een levens­grote (of nog grotere) print of een gallery wall volgehangen met ingelijste botanische prints, kunstwerken en/of foto’s. Als je hiervoor kiest, is het een goed idee om de rest van het interieur simpel te houden.

4 STEDELIJKE JUNGLE

Creëer een aandachtsgebied door een aantal planten te groeperen.

De vazen en potten van helder glas voegen niet alleen lucht en licht toe, maar stimuleren ook de plantengroei – niet anders dan in een kas of serre. Het vleugje groen van de ronde vaas zorgt voor eenheid. Tegen een eenvoudig latwerk worden klimplanten de vrije loop gelaten. Een klein beetje jungle in een door de mens gemaakte omgeving.

5 RARITEITENKABINET

Groen in potten en flessen, in een antieke kast of vintage winkelvitrine, roept associ­aties op met de werkkamer van een victoriaanse botanicus.