Dat Gwyneth Paltrows Goop elk jaar met een gift guide komt, is geen nieuws. Wél bijzonder is dat er dit jaar verrassend veel spannende cadeautjes te koop zijn…

De feestdagen komen er aan, dus zo zoetjes aan moet er geshopt worden. En wat doe je als je al het geld van de wereld hebt of absoluut geen inspiratie? Dan ga je naar Goop, de site van actrice Gwyneth Paltrow vol inspiratie voor een beter, mooier, gezonder leven. Én met een jaarlijkse gift guide voor de decemberdagen. De keuze aldaar is reuze en, het moet gezegd, bijzonder origineel. Wat te denken van een customized Fender gitaar vanaf 1750 dollar? ‘This + guitar lessons = the perfect starter kit’, staat erbij vermeld. Of deze: yellow submarine, prijs op aanvraag. Ook een leuke: een privé eiland in Belize met een prijskaartje van zes miljoen en het bijschrift: ‘The gift of complete and total solitude’. We zeiden het al: origineel, maar je moet wel geld op je rekening hebben.

Absolute stilte voor zes miljoen.

Goede doelen
Overigens is het niet alleen maar decadentie in de gift guide. Vanaf 50 dollar doe je een Feeding America Donation ‘To help kids and families in need'. Of je kiest voor een maandelijkse donatie aan de ASPCA, een organisatie die zich inzet tegen dierenleed. Ook een optie: red een pony door 450 dollar te doneren aan Artemis Farm Rescue.

Sexy stuff
Maar het meest opvallende in de gift guide van dit jaar is de Lover Gift Guide. Daar staan wel vaker spannende cadeaus in, maar dit jaar heeft Gwyneth – je zou het niet zeggen, maar ze is me er een – zichzelf overtroffen met twaalf seksspeeltjes en fijne doch prijzige lingerie. Wat te denken van een sexy kanten kimono (595 dollar), een vergulde vibrator ketting (149 dollar), een play paddle voor een paar tikjes op de billen (195 dollar) of de pleasure puff ring van 673 dollar? En dat is nog maar een beginnetje, hè? Ga vooral even zelf naar goop.com voor de uitgebreide shoppinggids; inspiratie te over voor héél warme feestdagen.

Kimonootje $595.

'Mooie ketting', zegt iedereen, maar jij weet wel beter... ($149).

Nee, dit is geen kaasplankje... ($195).

Om je lief mee te kietelen... ($673)

 

Om de aandacht te vestigen op haar boek Becoming, liet Michelle een paar nooit eerder vertoonde familiekiekjes zien.

Michelle’s boek verschijnt pas in november, maar de cover is al gemaakt en die liet ze dan ook graag zien op Instagram, begeleidt met een paar bijzondere jeugd- en familiefoto’s.

Op Twitter schreef ze: As I prepare to share Becoming this fall, I hope you’ll also think about your own story, and trust that it will help you become whoever you aspire to be. Your story is what you have, what you will always have. It is something to own.

Home has always been where our family is..., schrijft Michelle.

De jonge Michelle

En daarom volgden op insta een paar foto’s die haar hebben gemaakt tot wie ze is geworden. Eentje van de bruiloft in 1992, een jeugdfoto met haar vader Fraser en moeder Marian en een pic van begin jaren tachtig op Princeton. Wij kijken uit naar het boek. Maar de foto’s hebben we lekker al.

 

Tijdens de handelsmissie in India droeg minister Kaag gisteren een fantastische statement-jurk: stijlvol en gemaakt van textielafval...

Style has no age, en Sigrid Kaag (57), minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, is daar het voorbeeld van. Tijdens de grootste Nederlandse handelsmissie aan India droeg ze gisteren een prachtige jurk, ontworpen door topdesigner Ronald van der Kemp, maar gemaakt van textielafval. Dit om aandacht te vragen voor de noodzaak en mogelijkheden om duurzaam te produceren in de textielsector. 

Voor iedereen

Het is nu namelijk mogelijk om honderd procent gerecyclede, kwalitatief goede kleding te maken van textielafval. Modemerken en textielbedrijven kunnen vanaf nu dus volledig duurzame kleding maken. Circulaire kleding heet dat, en Sigrid Kaag droeg gisteren het allereerste model om een punt te maken. Punt gemaakt. Topactie!

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je hier in!