Veel vrouwen houden van lang haar, maar die ellendige gespleten punten gooien vaak roet in het eten. Hoe voorkom je dat nou? Met deze trucs ga je die beschadigde plukken te lijf.

Allereerst is conditioner hier het toverwoord. Gebruik meer conditioner en minder shampoo. Gespleten lokken krijg je door slechte verzorging. Zorg daarom voor een goede conditioner en breng deze royaal aan tijdens het wassen.

Kokos
Go easy on the shampoo. Probeer daarnaast ook één keer per week je haar te voeden met een haarmasker. Extra tip: zijn je haren erg broos? Was het dan met een klein beetje kokosolie. Het werkt!

Zachtjes met de haarborstel
Je gaat gespleten punten verder nog te lijf door je haren zacht te borstelen. Begin onderaan en werk met korte bewegingen naar boven toe. Op die manier oefen je niet te veel druk uit en zal je haar minder snel breken.

Sterker haar
Dan tip 3. Ook niet geheel onbelangrijk. Een natte bos haren is op z'n kwetsbaarst. Dep het daarom zachtjes af, in plaats van hard te wrijven wat je waarschijnlijk wel gewend bent. Gebruik vervolgens producten op basis van keratine, een eiwit dat één van de belangrijkste bouwstenen is van ons eigen haar. Het zal je haar sterker maken.

Bron: Het Laatste Nieuws

Het blijft schrikken als je telefoon vol onder water valt. Met met deze lifehack overleeft-ie het vrij eenvoudig.

De nieuwste modellen kunnen wel tegen een plons, maar voor iedereen die geen waterproof mobiele telefoon heeft - en vanaf nu weer volop aan of op het water gaat fotograferen, is het volgende product een perfecte lifesaver: silicagel. Die kleine zakjes die in je nieuw gekochte tas of schoenen zitten en je doorgaans meteen achteloos weggooit. Niet meer doen! Want:

Doe de telefoon samen met vijf silicagelzakjes in een afsluitbaar plastic zakje en laat ze een nachtje bij elkaar liggen. De volgende dag is je telefoon weer helemaal de oude!

 

Bron: Libelle tv. Beeld: iStock

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in! 

Actrice Tippe Hedren (88) kroop weer in een rol voor de mysterieuze Gucci-commercial.

Ooit, voor ze beroemd werd als actrice in Hitchcocks The Birds en Marnie, was ze al model. Het was Gucci’s Alessandro Michele die haar nu castte als waarzegster in z'n sieraden- en horlogecommercial. Een rol die ze met verve speelt.

Family affair

Hedren is de moeder van actrice Melanie Griffith en oma van Dakota Johnson (dochter van Melanie en Don Johnson en inmiddels beroemd vanwege Fifty shades of Grey…). Dakota was eerder ook al eens model voor Gucci, in de campagne voor de geur Bloom. Tippi Hedren is trouwens niet de eerste iconische actrice die door Gucci wordt gecast. Vorig jaar nog schitterde Vanessa Redgrave (toen 79) in de Cruise campagne.