Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Genieten van de oudste wandelroute van Nederland

Zes heerlijke etappes, dwars door het hart van ons land. Met het mooie weer dat voor volgende week wordt verwacht, is het wellicht de moeite waard om een paar dagen vrij te nemen voor een fijne wandeling. Zoals de oudste van Nederland: in 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute va...

Genieten van de oudste wandelroute van Nederland

Zes heerlijke etappes, dwars door het hart van ons land.

Met het mooie weer dat voor volgende week wordt verwacht, is het wellicht de moeite waard om een paar dagen vrij te nemen voor een fijne wandeling.

Zoals de oudste van Nederland: in 1914 opende de ANWB de eerste bewegwijzerde wandelroute van Nederland. Zes heerlijke etappes, een wandelroute dwars door het hart van Nederland.

"We slaan met een hypernerveus gebaar van allermodernste verbazing, de handen boven ons hoofd samen, en richten de oogen met een languisanten blik naar onze voeten, - wat! Wordt er nog gewandeld in deze wereld, en waagt men het in de twintigste eeuw, onze aandacht te vragen voor zoo iets barbaarsch als het zich-voortbewegen-per-voet?"

Zo begint het boekje 'Te voet van Amsterdam naar Arnhem' uit 1914. Deze oudste wandelroute van de ANWB is nog grotendeels te lopen, in zes etappes (en hoe je die loopt is natuurlijk aan jou).

Het is een heerlijke wandeling van Amsterdam, door het plassengebied van het Gooi, over de Utrechtste heuvelrug, langs de grote rivieren, door de zuidrand van de Veluwe naar Arnhem en je vindt 'm bij de ANWB.

Foto's (c) iStock, Veluwe Nationaal Park

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in