Eerste aflevering: snacken met Eva Jinek.

Miljuschka Witzenhausen? We hebben een zwak voor die vrouw, omdat ze zo heerlijk zichzelf is en zo lekker aan de weg timmert als culinair expert en tv-kok.

Article continues after the ad

Bij haar bezigheden hoort ook podcasts maken en ze is een nieuwe reeks gestart: Eetgeheimen. 'Omdat we nergens zo eindeloos over kunnen praten als over eten.'

"Het is mijn favoriete onderwerp!" zegt Miljuschka, die hier een fijne tompouche-hack laat zien. "Via smaakherinneringen duik ik het leven in van mensen die ik interessant en inspirerend vind. Waar kan ik ze voor wakker maken? Wat namen ze als lunch mee naar school? Van guilty pleasures tot smaakvolle herinneringen. En van snelle hap tot sterrenrestaurants. Na iedere aflevering ontwikkel ik een recept geïnspireerd op mijn gast, zodat je thuis ook kan meegenieten."

In de eerste aflevering: Eva Jinek die vertelt over Amerika, waar ze haar liefde voor pompoen opdeed "omdat ik het zo lekker vind en ze maken daar - serieus - alles met pompoen. Je kunt het daar ook in blik krijgen, dat heb ik hier nog niet echt ontdekt.”

Eva's meest nostalgische gerechten zijn haar moeders Tsjechische eend met aardappelen en zuurkool en haar opa's zoete knoedels met poedersuiker. En verder worstelt ze met snacklust: "Een late night show presenteren is een ticket naar slecht eten," aldus Jinek.

'Ik heb altijd zin in een halve kilo kaas' 

"Ik eet om half zes op mijn werk. Dan ben ik klaar rond half twaalf, twaalf uur en heb ik honger als een beest. Ik heb altijd zin in een halve kilo kaas, grofkorrelige mosterd, droge worst en misschien een crackertje erbij. Als ik toe zou geven aan wat ik wil, dan is het dat, maar dan is er geen breedbeeld-tv die dat kan verwerken."

Eetgeheimen de Podcast is vanaf beluisteren op Spotify, Apple Music & Deezer.


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in