We geloofden het zelf eerst ook niet, maar het is toch echt zo: recent onderzoek wijst uit dat schelden iets heel positiefs zegt over je.

Schelden, we hebben er een hekel aan (al floept er soms echt wel eens iets per ongeluk uit ons mond...)

Niet zo negatief
Maar schelden is negativiteit en daarmee kom je niet ver, vinden wij. Dát klopt dus maar deels, zo blijkt: want degenen die wat vaker vloeken, liegen wél minder, ontdekten de experts. En daar is ook wat voor te zeggen. "Je kunt er op twee manieren naar kijken", aldus mede-onderzoeker David Stillwell. "Je kunt vloeken als negatief sociaal gedrag zien, maar aan de ándere kant 'filteren' deze mensen hun taalgebruik niet, waardoor er ook geen verzinsels in hun verhaal sluipen. Leugens blijven zo achterwege."

Schone schijn
Bovendien hebben mensen die wel eens foeteren niet de neiging de schone schijn op te houden; zij doen geen moeite om leuker over te komen dan ze zijn. 

Lees ook: Raar gevoel voor humor? Dan ga je heel blij worden van dit nieuws

Val je toch door de mand...
Een tweede, groter onderzoek op Facebook onder 74.000 Facebook-gebruikers wijst hetzelfde uit. Zij die vaak schuttingtaal postten, gebruikten ook meer woorden die al langer in verband worden gebracht met eerlijkheid, zoals 'ik' en 'mij'. Mensen met 'perfecte' berichten en net taalgebruik willen zich vaak beter ("cooler", aldus de onderzoekers) voordoen dan ze zijn en nemen het niet zo nauw met de waarheid.

'Feestbook'
Maar dat wisten we natuurlijk al een beetje: Facebook wordt niet voor niets 'Feestbook' genoemd, omdat mensen daarop doorgaans de mooiste kant van zichzelf aan de wereld tonen. Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in het blad Social Psychological and Personality Science, is het bewijs dat mensen die van tijd tot tijd fulmineren zeker óók gehoord moeten worden. Krijg je commentaar op je taalgebruik? Dan kun je altijd nog antwoorden met de Clark Gable-klassieker: "Frankly, my dear, I don't give a damn."

Bron: Good Housekeeping

Met het veranderen der seizoenen, vieren verkoudheid en griep ook weer hoogtij. Werk aan die weerstand (en een hoop andere dingen) op deze spartaanse, maar effectieve, manier.

Koud douchen. Je moet er niet aan denken. Lekker warm en comfortabel zou douchen moeten zijn. Toch levert een koude douche, of zelfs alleen een paar minuutjes afdouchen, je veel meer op. Een ijzersterke weerstand bijvoorbeeld. Een mooiere huid ook, en een beter figuur. Heb je nóg meer redenen nodig?

1. Very immuun

Door een koude douche gaat je lichaam aan het werk, het moet je weer warm zien te krijgen. Je bloed wordt sneller naar de belangrijke organen gepompt om te voorkomen dat ze onderkoeld raken, een soort oerinstinct van het lijf.

Je bloeddruk gaat naar beneden en je stofwisseling omhoog. Door die ‘extreme kou’, moet het lijf zich sterker verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.

2. Lekker alert

Goed diep ademhalen onder de koude douche houdt je temperatuur op peil en verhoogt je zuurstofopname. De hartslag stijgt, het bloed gaat sneller stromen: je wordt energieker. En door de verbeterde bloedtoevoer naar de hersenen ben je ook alerter. Goed begin van de dag.

3. Huid & haar

Het is veel beter voor huid en haar. Door een koude douche sluiten de poriën en droogt de huid niet uit. Ook je haren houden meer vocht vast door koud water, waardoor je coupe voller wordt, niet droog is, maar juist glanst.

4. Mooi lijf

Je wordt er strakker van. Dat heeft te maken met bruin (gezond) vet, niet te verwarren met wit (ongezond) vet dat op onze heupen blijft plakken!, in ons lijf dat wordt aangemaakt bij lagere temperaturen. Dit vet zet energie om in lichaamswarmte, wat helpt bij afvallen.

5. Tevreden spieren

Met een koude douche (of ijsbad, maar dat gaat wat ver) verminder je spierpijn en kun je spierpijn zelfs voorkomen. De bloedvaten vernauwen door het koude water, het bloed gaat sneller stromen en afvalstoffen in de spieren worden sneller afgevoerd.

Topsporters pakken na een zware inspanning niet voor niets een ijsbad…

6. Antidepressiva

Koud water geeft je een kick. Een reden dat buiten zwemmen steeds populairder wordt. Het geeft je adrenaline en endorfine een boost en verbetert je humeur door dat oppeppende gevoel. Het kan helpen bij neerslachtigheid.

7. De wereld dankt je

Je bent immers leuk bezig voor het milieu doordat je geen verwarmd water gebruikt...

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Amuses, champagne, een meergangen-diner een wijnarrangement… Een etentje bij een restaurant met één of meer Michelinsterren kán behoorlijk in de papieren lopen. Maar dat hoeft niet altijd. Bij deze restaurants hoeft het niet meteen rib uit je lijf te trekken en eet je geweldig goed.

In de Top 10 vind je voornamelijk restaurants in Azië met als absolute nummer 1 Lia Fan (*) in Singapore waar je al voor € 2,- iets geweldig lekkers kan eten.

Maar iets dichterbij, in Spanje bijvoorbeeld, bij L’Antic Moli (*) in El Castell (vlakbij Altea), eet je een vastgesteld lunchmenu al vanaf ongeveer € 15,-.

Liever ook weinig reiskosten maken? In Nederland kan je terecht bij Sinne (*) in Amsterdam, dat binnenkomt op 39 in de Top 50 goedkoopste restaurants met een Michelinster. Een lunchmenu kost daar ongeveer € 50,-.

In Winsterswijk eet je bij de Strandlodge (*) een lunchmenu voor € 30,-, wat ze een plekje oplevert in de Top 30. Voor een diner op Michelinsterniveau, is drie tientjes  toch goed te doen. En je zit er ook nog eens fantastisch. Op naar Winterswijk!

Bron: Traveloka.com. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in.