Ongelooflijk maar waar, déze bekende vrouwen zijn allemaal in 1968 geboren en zien daardoor Sara dit jaar. Mooie carrières, kinderen, verbroken relaties en succesvolle huwelijken; ze worden er alleen maar mooier op.

Kylie Minogue

Al bijna heel haar leven bekend door haar rol in de Australische soap ‘Neigbours’. Daarna zwijmelden we met haar en Jason Donovan mee met Especially for you. Inmiddels heeft de petite zangeres (ze meet 1,52) meer dan 60 miljoen albums verkocht.  

Minogue heeft oog voor het mannelijk schoon met ex-partners als acteur Olivier Martinez en zangers Michael Hutchence (inmiddels overleden) en Jason Donavan.

Wist je dat: In 2005 kreeg ze de diagnose borstkanker, waar ze in 2008 genezen van werd verklaard. Dan wordt deze mijlpaal vast extra gevierd.

Gillian Anderson

De actrice, bekend als Agent Skully uit de X-Files, maakt nu furore in de Netflix-serie The Fall. Ze onderging onlangs een ware metamorfose. De lange blonde lokken, maakten plaats voor een kortere coupe in grijs-wit. Stijlvol!

Gillian trouwde twee keer en heeft drie kinderen.

Wist je dat: Als opstandige puber werd ze eenmaal gearresteerd voor het inbreken op haar middelbare school.

Irene van de Laar

In 1994 werd het lange model nog Miss Universe Nederland. Daarna werkte ze voornamelijk als actrice en presentatrice. Ze heeft twee kinderen. 

Wist je dat: Irene werd ontdekt tijdens een modellenwedstrijd georganiseerd door Linda de Mol.

Celine Dion


Avond aan avond vult de zangeres Ceasars Palace in Las Vegas. Sinds ze doorbrak bij het Eurovisie Songfestival namens Zwitserland is haar ster rijzend. Wij zetten in de auto de radio even wat harder bij 'My heart will go on' en wanen ons op de boeg van een schip met onze grote liefde.

De Canadese zangeres verloor in 2016 haar man René met wie ze drie zoons heeft.

Wist je dat: Ze vertoont zich buiten zelden meer zonder zonnebril. Inmiddels moet dat een indrukwekkende collectie zijn, want La Dion gaat immer goed gestyled de straat op.

Laura Vlasblom


De vrolijke verschijning uit de meidengroep Frizzle Sizzle straalt nog steeds. Ze speelde na dat avontuur in musicals en je hoort haar vaak voorbij komen in reclames en tekenfilms.

Laura kreeg een zoon met Bastiaan Ragas en is nu alweer jaren getrouwd met Michel Veenman.

Wist je dat: het zingen zat er al vroeg in, want samen met haar zus Karin zong ze mee in Kinderen voor Kinderen.

Ashley Judd


Onlangs is Judd weer veel in het nieuws als één van de aanjagers van de #metoo beweging. Daarmee kwam ze op de cover van Time Magazine als één van de 'silence breakers'. Ze werd vooral bekend door haar rollen in de thrillers Kiss the Girls en A Time to Kill.

Ze is één keer getrouwd geweest en had daarvoor relaties met onder andere Michael Bolton, Robert De Niro en Matthew McConaughey.

Wist je dat: Ze sloeg de rol van Catwoman af in Batman.

Lucy Liu

Via de serie Ally McBeal (die was ook leuk, he?) brak ze definitief door naast Cameron Diaz en Drew Barrymore in Charlie’s Angels. De onderkoelde humor in de film past haar als een handschoen. 

Ze heeft één zoon die door een draagmoeder ter wereld is gebracht in 2015, de vader is onbekend.

Wist je dat: Behalve begenadigd actrice is Liu ook bekend als kunstenaar onder haar Chinese naam Yu Ling.

Daphne Deckers


Ze begon als model, maar is mag zich inmiddels ook actrice, presentatrice en schrijfster noemen. Haar internationale doorbraak had ze met haar rol in de James Bond-film: Tomorrow Never Dies. 

Daphne is twee keer getrouwd. De laatste keer in 1999 met Wimbledon-winnaar Richard Krajicek. Daar wacht dus volgend jaar nog een mooi jubileum. Ze hebben samen twee kinderen. 

Wist je dat: Ze groeide op in het kleinste dorp van Nederland: Persingen.

Beeld: Irene van de Laar door Patrick Harderwijk, Laura Vlasblom door Anneke Janssen, Ashley Judd door Gilbert Flores/Broadimage, Lucy Liu door Jason Mendez/MEGA TheMegaAgency.com, Kylie Minogue door Paul Lovelace/REX/Shutterstock, Daphne Deckers door Patrick Harderwijk.

Het was heerlijk zonnig afgelopen weken, maar de herfst dient zich nu toch echt aan. We kunnen onze warme kleren weer tevoorschijn halen. Maar om nou te zeggen dat die fris en fruitig ruiken... nou nee.

Dan maar alles wassen? Dat is gelukkig niet nodig. Die muffe geur haal je er in mum van tijd uit. En je raadt nooit waarmee. 

Daar proosten we op

Geloof het of niet: er komt drank aan te pas. Om je kleding op te frissen, heb je een plantenspuit en wodka nodig. Omdat je het niet drinkt (nee echt niet), maar op je kleding spuit, is een goedkoop huismerk voldoende.

Lees ook: Kriebelende wollen trui? Zo zit-ie weer zalig!

Snel en safe schoon

Waarom het werkt? De alcohol doodt alle bacteriën die luchtjes met zich meebrengen, maar laat daarna geen dranklucht achter. Wol, katoen en polyester zijn veilig om te bespuiten. Wees voorzichtig met dure materialen als zijde en leer.

Bron: Libelle.nl. Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

​​​​​​​

De 14-jarige Southern Beauty Priscilla Beaulieu is in de wolken als Elvis Presley haar het hof maakt. Zeven jaar droomt ze van een lang en gelukkig leven met The King, maar na hun sprookjestrouwdag in 1967 wordt ze langzaam wakker…

Dat Elvis Presley (1935-1977) in Duitsland meer heeft gedaan dan het vervullen van zijn dienstplicht, wordt duidelijk op de dag dat hij weer vertrekt. Op foto’s die op het vliegveld van Wiesbaden zijn gemaakt, is duidelijk te zien dat er op de achterbank van de auto die de zanger wegbrengt een donkerharige jongedame zit.

Haar naam is Priscilla Beaulieu (1945) en ze is pas veertien jaar oud; ze gaat nog naar school. De afgelopen zes maanden heeft ze op een roze wolk geleefd.

Kennismaking

Als stiefdochter van een officier in de US Air Force woont ze sinds de overplaatsing van haar vader in het West-Duitse Wiesbaden.

Priscilla is vaak te vinden in de plaatselijke dans – en eet-gelegenheid Eagle Club, waar ze brieven schrijft aan haar vriendinnen in Austin, Texas, en luistert naar muziek uit de jukebox.

Op een dag wordt ze aangesproken door een man die beweert een vriend te zijn van Elvis Presley. Hij nodigt haar uit kennis met de wereldberoemde zanger te komen maken.

Priscilla gelooft het verhaal maar half, maar staat de volgende avond toch - gekleed in een wit met blauw matrozenjurkje - op de afgesproken tijd klaar om opgehaald te worden. De auto brengt haar wel degelijk naar Elvis, die in het nabijgelegen Bad Neuheim in een doodgewoon rijtjeshuis blijkt te wonen.

“De kamer zat vol mensen. Elvis zag ik meteen. Hij was knapper dan in zijn films, jonger ook en meer kwetsbaar met zijn kort-geknipte haar. Hij zat met één been over de leuning van een fauteuil, een sigaar aan zijn lippen. Hij stond op en schudde mijn hand.

Toen pas drong de werkelijkheid tot me door en ik dacht: ‘Wat doe ik hier?’” Wanneer ze thuiskomt, zitten haar ouders op haar te wachten. “Ze vroegen me hoe het was en ik vertelde precies wat er was gebeurd, dat Elvis erg aardig en warm was, maar dat ik dacht dat ik hem nooit meer zou zien. En toen belde hij op.”

Elvis wil Priscilla vaker zien

Elvis maakt duidelijk dat hij Priscilla vaker wil zien. Aarzelend geven haar ouders toestemming. Wanneer hun dochter wel erg vaak naar Bad Neuheim gaat, vinden ze het tijd worden dat Elvis zich komt voorstellen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Elvis Aaron Presley (@elvispresley_memories_) op

Als dat vervolgens gebeurt, wil Priscilla’s vader vooral antwoord op één brandende vraag: “Waarom mijn dochter? Je bent Elvis Presley en alle vrouwen vallen op je.”

Het antwoord van Elvis: “Zij is erg rijp voor een meisje van veertien jaar en ik geniet van haar gezelschap. Zo ver weg en zo lang van huis zijn, is niet gemakkelijk voor mij. Ik heb iemand nodig om mee te praten. U hoeft zich geen zorgen over haar te maken. Ik zal goed voor haar zorgen.”

Priscilla’s ouders gaan overstag

Vrijwel iedere avond wordt Priscilla nu opgehaald, door Elvis zelf, zijn vader, of een vriend. En altijd is ze voor middernacht thuis, precies volgens afspraak.

De avonden verlopen volgens een vast patroon. In een huiskamer vol mensen maakt Elvis muziek; hij zingt, speelt piano of gitaar. Dan geeft hij Priscilla een subtiel seintje, waarop zij naar boven gaat, naar zijn slaapkamer.

Wanneer hij zich even later bij haar voegt, praten ze vooral. Af en toe een kus, wat geknuffel, meer gebeurt er niet. Al tijdens hun eerste ontmoeting heeft Elvis gezegd: “Ik zal je als een zus behandelen. Ik zweer dat ik je geen kwaad zal doen”, en daar houdt hij zich aan.

Hij is zich er goed van bewust dat ze pas veertien is en hij tien jaar ouder.

Geen onschuldige tiener meer

Dan komt de dag dat Priscilla Elvis op het vliegveld uitzwaait. Het zal drie weken duren voor ze zijn stem weer zal horen. Tijdens dat telefoongesprek is hij vooral bezig haar gerust te stellen.

Nee, hij heeft geen relatie met Nancy Sinatra (dochter van), wat de kranten ook mogen beweren. Ze weet toch dat hij alleen van haar houdt? Zij is zijn ‘Cilla’, zijn alles! In de periode die volgt, raakt ze gewend aan de verhalen over zijn affaires, zijn hartstochtelijke ontkenningen, haar frustraties.

Maar in juni 1962 krijgt ze het telefoontje waar ze al ruim twee jaar op wacht: Elvis vraagt of ze een paar weken naar Los Angeles komt. Haar ouders gaan akkoord, met als belangrijkste voorwaarde dat Priscilla bij vrienden van Elvis slaapt.

Dat doet ze welgeteld één nacht, de rest van de tijd brengt ze door in een hotel in Las Vegas, samen met haar grote liefde. Presley maakt van de gelegenheid gebruik om Priscilla van onschuldige tiener te transformeren tot elegante vrouw van de wereld, met een nieuwe garderobe, getoupeerd haar en zware make-up met veel eyeliner en mascara.

Ze brengt dat jaar ook de kerstdagen met Elvis door, waarna hij haar vraagt te blijven; haar ouders moet hij beloven dat ze in Memphis haar middelbare school zal afronden. Vier jaar later, in december 1966, vraagt hij haar ten huwelijk.

Het is dan ruim zeven jaar geleden dat ze elkaar leerden kennen.

Delen met anderen

Na hun huwelijk op 1 mei 1967 in het Aladdin Hotel in Las Vegas, gaat Elvis al snel weer aan het werk (opnames, optredens, films maken). Priscilla houdt zich vooral bezig met de inrichting van hun nieuwe huis in Beverly Hills.

Maar dat vult de leegte van zijn afwezigheid niet op. “Als Elvis na een reis thuiskwam, vertrok hij vrijwel direct weer. Het werd normaal dat hij verjaardagen miste.”

Met de geboorte van dochter Lisa Marie, exact negen maanden na hun bruiloft, lijkt Priscilla een doel in haar leven te hebben gekregen, maar het is niet genoeg. De twee zien elkaar weinig en als hij er al is, moet ze hem met anderen delen, zelfs tijdens de vakanties. Dat was al zo toen ze nog niet getrouwd waren, maar nu kan ze er niet meer tegen.

“Uiteindelijk realiseerde ik me dat we volledig gescheiden levens leidden en dat dit nooit zou veranderen.” Begin 1972 gaan ze uit elkaar, in oktober 1973 wordt de scheiding uitgesproken.

Tot het plotselinge overlijden van The King in 1977 blijven ze bevriend. En Priscilla noemt Elvis nog steeds: “Mijn eerste liefde, en mijn laatste.”

Beeld: ANP/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in